HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'in referandum planı bozguna uğradı

Adana'da terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda referandumu provoke edeceği öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı. Firari olan 10 kişi ise aranıyor. IŞİD terör örgütü aylık dergisi Rumiyah'ın 6 Nisan Perşembe günü yayınlanan 8. sayısının Türkçe versiyonunda "Allah'ın dışında başka kanun koyucu seçmek küfürdür" çağrısında bulunmuş ve oy kullanma mekanlarının hedef alınması talimatını vermişti. Yine Arapça gazetesinde de, "Türkiye'de sandıklarda saldırılar" düzenlemesi çağrısını yinelemişti

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerin, terör örgütü IŞİD yönelik şafak vakti operasyon düzenledi.

'REFARANDUMU PROVOKE EDECEKLERDİ'

TEM ekipleri ve Özel Harekat polislerinin desteği ile önceden belirlenen 20 farklı adrese 400 polisle baskın yapıldı. Terör yuvası mahallelere önce zırhlı araçlar ve ellerinde uzun namlulu silahlarıyla özel hareket ekipleri girip geniş güvenlik önlemi aldı. Ardından söz konusu evlere girildi. Düzenlenen operasyonda , referandum seçimleri provoke edecekleri iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimine getirildi. Şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Yapılan operasyonda firari olan 10 şahısı yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

GAZETECİLERE TAŞLARLA SALDIRDILAR

Öte yandan, operasyonu takip eden gazetecilerde, terör örgütünün hedefinde yer aldı. Gözaltına alınan bir zanlının yakınları gazetecilere taşlarla saldırmak istedi ancak araya giren polis buna izin vermedi. Daha sonra polis gazetecileri bölgeden uzaklaştırdı.

REFERANDUM SANDIKLARINA SALDIRI ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

IŞİD, aylık dergisi Rumiyah'ın 6 Nisan Perşembe günü yayınlanan 8. sayısının Türkçe versiyonunda "Allah'ın dışında başka kanun koyucu seçmek küfürdür" ifadesiyle şu çağrıyı yaptı:

"Referandumda 'Evet' diyenler kâfir olacağı gibi 'Hayır' diyenlerde kâfir olur. Müslümanların hiçbir şekilde seçim sandıklarına gitmemesi, o sandıklardan ve mekânlardan uzak durması, [oy kullananlara] düşmanlığını ilan etmesi gerekir.

"Tüm muvahhid kardeşlerimizden (…) tüm oy kullanma mekânlarının hedef alınmasını istiyoruz. Oraları basın, yakın, yıkın ve ateşe verin. Hem tağutları hem de referandumda oy kullanarak onlara ibadet eden tüm kâfirleri ve müşrikleri öldürün."

ARAPÇA GAZETEDE DE BENZER ÇAĞRI

IŞİD, yine Perşembe günü yayımladığı haftalık Arapça gazetesi al-Naba'da da, "Türkiye'de sandıklarda saldırılar" düzenlenmesi çağrısını yineledi.

Örgüt, Türkiye hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kınadı, hiçbir Müslümanın sandığa gitmemesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki militanlarına, hem referandum sandıklarında saldırılar düzenleme hem de oy vermeye giden herkesi hedef alma çağrısında bulunan IŞİD'in Arapça gazetesinde, "Elinizdeki en güçlü araç neyse onu kullanın ve maksimum kargaşa yaratın" ifadeleri yer aldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler