HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD'le ilgili o iddialara tepki

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak ve Suriye'de işgal ettiği bölgelerde vahşet uygulayan terör örgütü IŞİD'in Türkiye'ye petrol sattığı iddialarını yalanladı.

IŞİD'le ilgili o iddialara tepki

Yıldız, "Ne böyle bir niyetimiz var, ne böyle bir gayretimiz, ne de ihtiyacımız var. Çamur atarak bir yere varamazsınız" diye tepki gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İskenderun Karayılan Sosyal Tesisleri'ndeki AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında partililere hitap etti.

Bakan Yıldız, ABD'nin terör ve finansal istihbarattan sorumlu Hazine Müsteşarı David Cohen'in "IŞİD, bazıları Türkiye'den olmak üzere, çeşitli aracılara önemli bir fiyat indirimiyle petrol satıyor" sözlerine tepki gösterdi. Ortaya atılan iddianın asılsız olduğunu belirten Bakan Yıldız, şunları söyledi:

"Türkiye'nin istikrarını bozarsanız, bu yarım adada kalmaz, çok geniş bir bölgeye gider. Buna hiçbir zaman için müsaade etmeyeceğiz. Biz komşularımızın güçlü olmasını istiyoruz. Neymiş; Türkiye milyonlarca varillik petrolün yanında az da IŞİD'den petrol alıyormuş. Ne böyle bir niyetimiz , ne böyle bir gayretimiz, ne de böyle bir ihtiyacımız var. Çamur atarak bir yere varamazsınız. Suriye ile ilgili IŞİD ile ilgili tedbirler alınsaydı, şu an bu noktaya gelmezdik. Kobani'yi bahane ederek Türkiye'nin istikrarını hedef alan bir noktayı yakalamak istediler. İnşallah biz buna müsaade etmeyeceğiz. IŞİD'in zulmünü büyütenler kendi yaptıkları zulmü küçük göstermeye çalıştılar. Bizim için her iki zulüm de PKK'nın yaptığı da birbirinden daha iyi değildir. Birbirinden daha kötü zulümlerdir. O yüzden vicdanlarımızı ve kalplerimizi yeniden kontrolden geçirelim. Bu havayı oluşturmaya çalışanlar var. Bunlara hiçbir zaman için prim vermeyelim

Kendi kavgalarını ve petrol doğalgaz gelirleriyle alakalı savaş çıkartanların Türkiye'nin arkasına sığınarak bir iş yapmaları mümkün değildir. Türkiye bütün enerji projelerini barışçıl amaçlarla kullanacak" diye konuştu.

TARIMSAL SULAMA KAYNAKLI BORÇLARA DÜZENLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hatay programına Antakya'da devam etti. Bakan Yıldız, Ottoman Palace'deki toplantıda ildeki enerji sorunlarını kurum müdürleri ve özel şirketler temsilcileriyle değerlendirdi. Yıldız, tarımsal sulama amaçlı tüketilen elektrik enerjisinden dolayı borçlu olan üreticilere yapılandırma imkanı sunduklarını söyledi.

Yıldız, "Tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borcu olan üreticilerimize borçlarını ödemelerini konusunda düzenleme yaptık. Bu düzenlemeden yararlanma 30 Kasım'da başlıyor. Ben özellikle tarımsal sulamaları çok olan illerimizde bunu hasseten söylüyorum. Çünkü bundan sonra herhangi bir borç yapılandırması yapmayı düşünmüyoruz. Yani bu bir fırsattır. Bunu mutlaka doğru değerlendirmek lazımdır" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Bakan Yıldız, son günlerde yaşanan terör saldırıları ve çözüm sürecindeki yaşanan olaylara değinerek şunları söyledi:

"İstikrar zor elde edilebilen ama çok kolay gidebilen bir unsurdur. Hele hele Kobani vesilesi ve farklı gerekçeler ile siyasi istikrar tehdit altına alınmaya çalışılmaktadır. Vesayat altında tutulmaya çalışılmaktadır. Biz teröre hiçbir zaman prim vermedik, vermeyeceğiz. Çözüm sürecinden vazgeçmeyeceğiz. Her birimiz ülkenin istikrarına sahip çıkacağız." (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler