HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İŞKUR işbaşı eğitim programına katılanlar meslek sahibi oluyor

İŞKUR iş ilanlarına işsizlerin ilgisi gün geçtikçe artıyor. İŞKUR işbaşı eğitim programı ile bir yandan kalifiye eleman yetiştirirken, diğer taraftan iş sahibi olmayanları işe yerleştirmeye çalışıyor.

İŞKUR işbaşı eğitim programına katılanlar meslek sahibi oluyor

İŞKUR iş ilanları işsizlerin büyük ilgisini çekiyor. İŞKUR işbaşı eğitim programı ile uzun süredir kalifiye eleman yetiştirerek, ülkemizin bu yöndeki açığını kapatmaya çalıyor. Ülkemizde işsiz olanlar yine İŞKUR iş ilanlarına umut bağlamış durumda. Burada yayınlanan ilanlara başvuran kişi sayısı artıyor. İŞKUR iş ilanları yayınlandığı andan itibaren iş arayanlar İŞKUR müdürlüklerinde kuyruklar oluşturuyor. Peki İŞKUR iş ilanları nasıl takip ediliyor? İŞKUR işbaşı eğitim programlarından nasıl faydalanılıyor? Detayları sizler için bir araya getirdik.

İŞKUR İŞ İLANLARI NEREDE YAYINLANIYOR?

İŞKUR iş ilanlarını kurumun kendi internet sitesinden takip etmeniz gerekiyor. Kamu kurumları ve özel sektöre işçi istihdam eden İŞKUR'un iş ilanlarından faydalanmak için öncelikle sisteme katılmanız gerekmektedir. Bunun için size en yakın İŞKUR İl Müdürlüklerine gidebilir ya da kurumun internet sitesinden sisteme üye olabilirsiniz. Özgeçmişinizi kayıt ettikten sonra internet sitesinden kişisel bilgilerinizle eşleşen iş ilanlarını görebilir, bu ilanları değerlendirerek başvurular yapabilirsiniz. Sadece yurtiçi değil, yurtdışı iş arayışınızı da yapabilir, gerektiğinde işverenlerle temasa geçebilir, bilgi edinebilirsiniz.

İŞKUR iş ilanları için tıklayın

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

İşsizliği azaltmak isteyen İŞKUR, bu amaçla İŞKUR işbaşı programlarını uygulamaktadır. Bu programların uygulanmasındaki amaç işsizlerin kurumda kayıtlı işyerlerinde mesleki bilgileri öğrenmesi, geliştirmesi, tüm süreci bizzat takip ederek öğrenmelerini sağlamaktır. Böylece iş tecrübesi kazanan kişiler, kalifiye eleman olurlar. Ayrıca programda yer alan kurumlar da çalışanlar hakkında daha isabetli karar verme şansına sahip olurlar. İŞKUR'un bu programlarından herkes faydalanabilmektedir. Sadece iş arayanlar değil, işverenler de bu programa katılarak işçilerin yetiştirilmesine katkı sağlarlar. İŞKUR işbaşı eğitim programlarına katılmak isteyenlerin 15 yaşını doldurmuş olmaları, kuruma kayıtlı olmaları ve işsiz olmaları gerekmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler