HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsmail Balaban kimdir? 656. Kırkpınar başpehlivanı İsmail Balaban oldu!

İsmail Balaban, Kırkpınar başpehlivanı oldu. 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, finalde Orhan Okulu'yu yenen İsmail Balaban kazandı. Daha önce 2013 yılında başpehlivan olan İsmail Balaban, finalde hemşehrisi Orhan Okulu ile karşı karşıya geldi. Normal sürede galip çıkmayan Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivanı, altın puan denilen uzatmalar kısmında belirledi ve İsmail Balaban şampiyon oldu. Peki İsmail Balaban kimdir?

İsmail Balaban kimdir? 656. Kırkpınar başpehlivanı İsmail Balaban oldu!

İsmail Balaban, bu sene 656. kez düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan oldu. Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen başpehlivanlık müsabakalarında, sırasıyla rakipleri Hüseyin Şahinal, Arif Akın, Ünal Karaman, Ali Gürbüz ve Şaban Yılmaz'ı yenerek finale yükselen 2015 yılı başpehlivanı Orhan Okulu ile Hakkı Aygün, Osman Özgün, Recep Kara, Salih Erinç ve Hamza Köseoğlu'na üstünlük sağlayan 2013 yılı başpehlivanı İsmail Balaban, finalde altın kemer için karşı karşıya geldi.

Başpehlivanlar, final müsabakasının normal süresinde birbirine üstünlük sağlamayı başaramadı ve puanlama bölümüne geçildi. İsmail Balaban'ın daha atak olduğu, Orhan Okulu'nun ise savunmada kaldığı ve pasif güreşi nedeniyle ihtar aldığı müsabakanın bu bölümünde de galip çıkmadı.

Final güreşine, daha sonra puan alan pehlivanın galip sayıldığı "altın puan" bölümüyle devam edildi. İsmail Balaban'a da kule hakemliğinden gelen pasif güreş ihtarı sonrası müsabakada tempo arttı. Orhan Okulu'ya da bu bölümde faullü güreşmesi nedeniyle sarı kart verildi. Karşılaşmanın 54. dakikasında paçasından yakalamak amacıyla hamle yaptığı sırada rakibini açık düşüren İsmail Balaban, başpehlivan oldu. Peki İsmail Balaban kimdir?

İSMAİL BALABAN KİMDİR?

İsmail Balaban, Antalya’nın Elmalı ilçesinin Akçay köyünde 03.09.1987 tarihinde doğdu. Elmalı'nın Akçay köyünde çiftçilik yapan Hasan-Ümmü Gülsüm Balaban çiftinin ikiz çocuklarından biri olan (İsmail ve Turan Balaban) İsmail Balaban, küçük yaşta güreşe merak salar ve 17 yaşındayken eski yağlı güreş pehlivanlarından Ziya Talan'ın kendilerini keşfetmesiyle güreşi profesyonel olarak yapmaya başlar.

Hafta sonları ilçedeki elma bahçelerinde hamallık yapan İsmail Balaban ve ikizi, hafta içi de buradan kazandıkları para ile hem eğitimlerini hem de güreş hayatlarını sürdürmeye çalışırlar. Antalya'nın çeşitli yerlerinde düzenlenen güreş müsabakalarına gitmek için geceleri kamyonlara saman balyaları yükleyen, yaşıtlarına göre daha iri vücutları nedeniyle ağır işlerde çalışan İsmail Balaban ile kardeşi Turan Balaban, Konyaaltı Belediye Spor Kulübü çatısı altında çıktıkları çayırlarda başarılı sonuçlar almış ve güreş severlerin sevgisini kazandılar.

Zor şartlarda güreşe devam eden İsmail Balaban, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ilgisi ve güreş sever iş adamlarının desteği ile art arda şampiyonluklar kazanmaya başlarlar..

İsmail Balaban, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde, 2009 yılı Küçük Orta Büyük Boy’da birincilik, 2012 yılında da Başaltı Boyunda üçüncülük kazandı. 5-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleşen, 652. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde İsmail Balaban baş kategorisinde er meydanına çıktı. Şaban Yılmaz ve Recep Kara gibi efsane güreşçileri eleyerek finale yükselmeyi başardı. Finalde son 2 yılın şampiyonu yine Antalyalı, Ali Gürbüz ile karşılaşan İsmail Balaban, zorlu geçen müsabakanın sonunda 2. olarak büyük bir başarıya imza attı. Ancak Ali Gürbüz’ün güreş federasyonundan ceza alması nedeniyle İsmail Balaban 2013 yılı Başpehlivanı olarak ilan edildi.
İsmail Balaban, 2014 yılı güreşlerinde de, finalde Fatih Atlı’ya yenilerek ikincilik kürsüsüne çıktı.
2017 Yılı 656. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde finalde Orhan Okulu'yu yenerek Türkiye Başpehlivanı olmuştur.

İsmail Balaban, 98 kğ ağırlığında 1.80 boyunda olup halen Konya altı Belediyesi Spor Kulübü sporcusu olarak güreş hayatını sürdürmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler