HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsmailağa'ya bağlı 2 grubun kavgası devam ediyor!

İsmailağa Cemaati'ne yakın olduğu iddia edilen Kıyam-Der ve Fatih Medreselerine bağlı iki grubun Umre için gittikleri Mekke'de, otel lobisinde kavga ettikleri ortaya çıkmıştı. 25 Nisan akşamı, Kabe’ye bir km uzaklıktaki oteldeki kavganın sözlü sataşmayla başladığı, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilmişti. Kavganın ardından iki taraftan da art arda açıklamalar geldi.

İsmailağa'ya bağlı olduğu iddia edilen iki cemaatin Mekke'deki büyük kavgası gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre, Umredeki büyük kavga davalık oldu.

"İSMAİLAĞA'NIN ADINI KULLANIYORLAR"

Kavganın taraflarından Kıyam Der'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Fatih Medreseleri, İsmailağa Ağa'nın adını kullanmakla suçlandı, "Sevgili üstadımız Mahmud Efendi hazretlerimizin, İsmailağa Vakfımızın ve tüm cemaatimizin adını kullanarak istismar eden Masum Bayraktar" ifadesi yer aldı.

Açıklamada "Gerekli incelemeleri yapan dernek yönetimimiz elde ettiği delilleri ilgili makamlara ulaştırarak hukuki süreci başlatmıştır" denildi.

FATİH MEDRESELERİ: "KIYAMDER'İN İLK SALDIRISI DEĞİL"

Kavganın diğer tarafı Fatih Medreseleri'nden yapılan açıklamada ise "Bu Kıyamder'in ilk saldırısı değil son da olmayacak neden bu kadar uzattınız diyenlere şunu diyoruz bu şebeke senelerdir düzenli olarak Türkiye de ve her sene hac ve umre de hocalarımıza saldırılar düzenlemişlerdir. Saldırganlar cezalarını alana kadar bu işin peşinde olacağımızı kamuoyuna bildiririz" ifadeleri yer aldı. Açıklamada "Başlarına ufacık bir musibet geldiğinde ortalığı ayağa kaldıranlar bizim imtihanımızı ve başımıza gelen çoğu şeyi sinemize çektiğimizi bilemez akılları alamaz kalpleri bünyeleri kaldıramaz" denildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler