HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsmet Yılmaz kimdir? Görevi değiştirildi

Görevi değiştirilenler arasında yer alan İsmet Yılmaz, bugünün en çok aranan isimlerinden oldu. İsmet Yılmaz, yeni hükümette Milli Eğitim Bakanı oldu. İsmet Yılmaz kimdir sorusunun yanıtı haberimizde!

İsmet Yılmaz kimdir? Görevi değiştirildi

İsmet Yılmaz'ın görevi değiştirildi. AK Parti Kongresi'nde Binali Yıldırım'ın Genel Başkan seçilmesinin ardından 65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu'nda hangi isimlerin yer alacağı belli oldu. Daha önce de bakanlık görevinde bulunan İsmet Yılmaz, bu hükümette de bakanlık verilen isimler arasında yer aldı. Ahmet Davutoğlu döneminde Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan İsmet Yılmaz, yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak yer alacak. Görevi değiştirilen isimler arasında yer alan İsmet Yılmaz kimdir? Yılmaz hakkında merak edilenler ve hayatına dair bilgiler haberimizde yer almaktadır.

İSMET YILMAZ KİMDİR?

İsmet Yılmaz, 10 Aralık 1961 tarihinde Sivas'ın Gürun ilçesinde dünyaya geldi. Turunç ve İbrahim Yılmaz çiftinin beş çocuğundan biri olan Yılmaz, ilkokulu Gürun Cumhuriyet İlkokulu'nda tamamladı. Ardından Gürun Ortaokulu'nda eğitimini devam eden İsmet Yılmaz, lise eğitimi için İstanbul'a geldi. İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde eğitimine devam eden Yılmaz, 1982 yılında ise üniversite eğitimine başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu'nda Makine bölümünde lisans eğitimini biteren Yılmaz, daha sonra ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin tamamlamayı başardı.

Üniversitede lisans eğitimini tamamlamasının ardından yüksek lisans eğitimi için yurt dışına çıktı. İsveç'te Malmö Denizcilik Üniversitesi'nde Master derecesini Gemi İşletmeleri teknik Yönetimi alanında yaptı. Yüksek eğitimi bununla sona ermeyen İsmet Yılmaz, daha sonra yurda döndü ve 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalı'nda, Özel Hukuk alanında yüksek lisansını tamamladı.

İsmet Yılmaz, bir dönem eğitim ve iş hayatını birlikte sürdürmek durumunda kaldı. 20 yıl boyunca kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak çalışan Yılmaz, 31 Aralık 2002 tarihinden 8 Mayıs 2007 tarihine kadar ise Denizcilik Müsteşarlığı'nda müsteşar olarak görev yaptı.

Müsteşarlık görevinin ardından, ilk kez bakan olarak siyasetin içerisinde yer almaya başladı. T.C. Anayasası'nın 114. maddesi gereğince 22 Temmuz tarihinde yapılan 2007 Türkiye Genel Seçimlerinden önce tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. Seçimlerin sonrasında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak çalıştı. 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. AK Parti'nin 3. döneminde Milli Savunma Bakanlığına atanan İsmet Yılmaz, yine Sivas Milletvekili olarak tekrar TBMM'ye girdi.

26 Haziran 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından 30 Haziran ve 1 Temmuz 2015'te yapılan TBMM Başkanlık Seçimleri için TBMM Başkan Adayı olarak gösterildi. 1 Temmuz 2015 tarihinde 4. turda 26. TBMM Başkanı olarak seçilen İsmet Yılmaz, 24 Mayıs 2016 da açıklanan 65. hükümetin Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirildi.

GÖREVİ DEĞİŞTİRİLEN VEKİLLERDEN OLDU

65. Hükümet'te bazı isimlerin görevi değiştirildi. İsmet Yılmaz da görevi değiştirilen bakanlardan biri oldu. Daha önce Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Yılmaz'a, yapılan değişikliğin ardından Nabi Avcı'nın yerine Milli Eğitim Bakanı olarak görev verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler