HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya'da 'değişim' yürüyüşü

İspanya'da 'değişim' yürüyüşü

İspanya'nın başkenti Madrid'de on binlerce kişi, ekonomide kemer sıkma politikalarına karşı çıkan muhalefet partisi Podemos'a destek için yürüdü. Partinin politikaları, Yunanistan'da kısa süre önce iktidara gelen Syriza partisiyle benzerlikler gösteriyor.

'Değişim zamanı' çağrısıyla meydanları dolduran kalabalık, 'Podemos' (Yapabiliriz) ve hükümetin görev süresinin dolduğunu ima eden 'tik tak' sloganları attı. Bazı eylemcilerin ellerinde Yunan bayrakları ve 'şimdi değişim zamanı' yazan pankartlar dikkat çekti.

Henüz bir yıl önce kurulan Podemos, Mayıs'ta Avrupa Parlamentosu seçimlerinde beş koltuk kazanarak büyük bir sürpriz yapmıştı. İspanya'da yaklaşan genel ve yerel seçimlerde, anketlere göre partinin oyları katlanarak artıyor.

Gösteriye katılan 69 yaşındaki Antonia Fernandez eşiyle toplam 700 euroluk emekli maaşları ile geçindiklerini belirterek, "İnsanlar politikacı sınıfından bıktı. Çocuklarımızın geleceği için, istihdama ihtiyacımız var" dedi. Fernandez, pek çok İspanyalı gibi kemer sıkma politikalarından bunaldığını söyledi.

Euro bölgesinin en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olan İspanya, 7 yıldır ekonomik krizle boğuşuyor. Her dört kişiden birinin işsiz olduğu ülkede, ekonomik durgunluktan çıkış için istihdama ihtiyaç var.

Kısa süre önce Yunanistan'da zafer kazanan sol görüşlü Syriza partisinin, İspanyol seçmenler üzerindeki etkisi bu yılki seçimlerde belli olacak.

Kaynak: Reuters

aljazeeraturk

'Namaz kılacak cami bulmak zor'

Anonslar, menüler Türkçe-Kürtçe olacak

Engelliler ligi zamanında başlayacak

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler