HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isparta’da 3 emniyet mensubu tutuklandı

Isparta'da eski istihbarat şube müdürü Peyami Baykara'nın da aralarında olduğu 3 emniyet mensubu paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı.

Isparta’da 3 emniyet mensubu tutuklandı

Edinilen bilgiye göre, Isparta Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında ‘Suç işleme maksadıyla örgüt kurmak, yönetmek ve örgüte üyelik. Özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek' suçlamasıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara ve aynı yerde görevli komiser yardımcısı Mehmet Şanverdi ile polis memurları Ergün Aksu ve Ahmet Ö. mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Peyami Baykara, Mehmet Şanverdi ve Ergün Aksu'nun tutuklanmasına Ahmet Ö'nün ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Öte yandan şüphelilerin tamamı Ocak ayında paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında aynı suçlardan gözaltına alınırken sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler