HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isparta'da Berkin Elvan eylemi

CHP Isparta İl Gençlik Kolları üyeleri, Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269 günlük yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan için eylem yaptı.

ISPARTA, (DHA) - CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın da katılımıyla Mimar Sinan Camii önünde basın açıklaması yapıldı. CHP Gençlik Kolları Başkanı Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Berkin Elvan'ın ölümünden sorumlu tuttuklarını belirterek, Başbakan hakkında 'cinayete azmettirme' iddiasıyla Ankara'da savcılığa başvuracaklarını söyledi.

Yıldız, "Bu acıyı halka şikayet etmek için buradayız. Hükümetin zorbalığı sırasında evinden ekmek almak için çıkan 15 yaşındaki bir çocuğun, 46 kilogram olarak girdiği hastaneden 16 kilogram olarak cansız bedeni çıktı. Türkiye'nin yüreği onunla attı. Bu iktidardan Berkin Elvan ve diğer Gezi şehitlerimizin hesabını soracağız" dedi. Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP'nin aydınlık gençleri bu ülkeye sahip çıkacak. 30 Mart'ta bu iktidarla bir hesabımız var. 'Talimatı ben verdim' diyen 'Başçalan'dan hesap soracağız. 7 milyon genç oy kullanacak. Bu yolsuzlukların, hırsızlıkların, zorbalıkların hesabını soracağız."

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, ayrıca "Bundan sonra mitinglerimize, basın açıklamalarımıza sadece 'hırsız var' yazılı pankartlarla, dövizlerle gelmeyeceğiz. 'Katil var' yazılı pankartlarla, dövizlerle geleceğiz" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler