HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isparta'da eğitilecek Libya askerleri geldi

Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı'nın Libya ile yaptığı anlaşma gereği 3 bin Libya askeri Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda 14 hafta boyunca eğitim alacak

Bu kapsamda 185 kişilik ilk kafile Isparta'ya geldi.

Libya ordusunun yeniden yapılanması sürecinde temel askerlik eğitim alacak olan 3 bin Libya askerinden 185'i uçakla Isparta'ya indi. Afriqah Havayollarına ait uçakla saat 17.00'da Süleyman Demirel Havalimanı'na iniş yapan uçaktan, önce rütbeli komutanlar indi. Libya askerlerinin komutanı Said Hayfana ve beraberindeki komutanlar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz tarafından karşıladı.

Daha sonra uçaktan Isparta'da 14 hafta boyunca temel askeri eğitim alacak olan askerler indi. Aprona iniş sırasında bazı askerler zafer işareti yaptı. Libya bayrağı açan bir asker de, arkadaşlarıyla birlikte objektiflere poz verdi. Daha sonra Libya askerleri, önde Türk ve Libya bayrakları taşıyan askerlerin arkasında düzenli şekilde yürüyerek otobüslere bindirildi ve eğitim görecekleri İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'na götürüldü.

Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Libya asker kafilesinin komutanı Said Hayfana bir süre VİP salonunda sohbet etti. Hayfana, Türk ordusunun misafirperverliğinden övgüyle söz etti. Libya askerinin iyi bir eğitimden geçeceğine inandığını söyledi.

185 askere yarın merkez komutanlığında askeri malzemeleri verilerek eğitimlerine başlanacak. Periyotlar halinde 3 bin Libya askerine Isparta'da; askeri disiplin, yanaşık düzen, kol harekatı, atış gibi temel eğitim verilecek. Eğitim sonunda tatbikat düzenlenecek ve her bir askere sertifika takdim edilecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler