HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail Büyükelçiliği önündeki bıçaklı saldırgana müdahale

İsrail Büyükelçiliği'nde sıcak saatler yaşandı. Büyükelçiliğe girmeye çalışan bıçaklı saldırgan bacağından vuruldu.

Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde silah sesleri duyuldu. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle 2 kişiden 1'i etkisiz hale getirildi. Diğer kişi ise yaralandı. Yaralı olarak etkisiz hale getirilen saldırgana ait olduğu belirtilen çanta bomba imha ekipleri tarafından incelendi. İçinde herhangi şüpheli bir maddeye rastlanmadı. Saldırı anı kameraya yansıdı.

Ankara Valiliği, slogan atarak İsrail Büyükelçiliğine doğru giden ve polisin ikazına uymayan bir kişinin bacağından vurulduğunu açıkladı.

İlk incelemede Osman Nuri Çalışkan'ın herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilemedi.

Reuters ajansına konuşan bir polis ise Çalışkan'ın vurulmadan önce tekbir getirdiğini söyledi.

Çalışkan, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Olay ile ilgili araştırma ve soruşturma sürüyor.

"TÜRK POLİSİ İŞİNİ YAPTI"

İsrail maslahatgüzarının saldırı esnasında büyükelçilikte olmadığı açıklandı. İsrail maslahatgüzarı Amira Oron, "Saldırı sırasında Ankara Valiliği'nden çıkmış ve elçilik yolundaydım. Türk polisi işini yaptı" dedi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, 1975 Konya doğumlu Osman Nuri Çalışkan'ın, 30 santimetre uzunluğunda bir bıçak ve çanta taşıdığı belirtildi. Açıklamada Çalışkan, "meczup görünümlü" olarak nitelendirildi.

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA

Bıçaklı saldırıyla ilgili İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Çalışanlar güvende. Saldırgan büyükelçiliğe giremeden vurularak etkisiz hale getirildi" denildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırganın kimliği de belli oldu. Konya doğumlu olan Osman Nuri Çalışkan'ın akıl sağlığının yerinde olmadığı belirtildi.

1978 doğumlu bıçaklı saldırganın, "Bütün Ortadoğu'yu değiştireceğiz" şeklinde bağırdığı iddia edildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler