HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'de gözaltında tutulan Ahmet Abusalih yurda döndü

İsrail'de gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece serbest kalan Türkiye merkezli Filistinli Esirler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abusalih yurda döndü.

İsrail'de gözaltında tutulan Ahmet Abusalih yurda döndü

Diş sağlığı ile ilgili bir fuara katılmak için İsrail'e giden Filistin asıllı Türk vatandaşı Ahmet Abusalih, 5 Kasım'da Ramallah'taki bir kontrol noktasında "İsrail'in ulusal güvenliğini tehdit" suçlamasıyla gözaltına alındı. Bir süre gözaltında kalan Abusalih çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Özgürlüğüne kavuşan Ahmet Abusalih, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 05.30'da Amman'dan İstanbul'a geldi.

"24 GÜN TEK HÜCREDE KALDIM"

Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde Eşi Müjgan Abusalih ve 3 çocuğu tarafından karşılanan Abusalih şunları söyledi:

"Fuara 28 Ekim'de gittim. İsrail güvenliğini tehdit eden bir adammışım. Halbuki ben barıştan yana bir insanım. Burada Filistin ile ilgili bir dernekte çalışıyoruz. Filistin için barış simgesi olarak çalışan insanlarız. İsrail için tehlikeli gördüler. Nasıl muamele edeceklerini çok iyi biliyorsunuz. Ama benim avantajım var. Türk vatandaşlığım yüzünden biraz pozitif şeyler vardı. Aktivitelerle ilgili soru sordular. Aktivist bir insanım. Türkiye'de yaşama ile ilgili. Ben kendim diş hekimiyim. Aynı zamanda implant üretiyoruz. Fuara katıldık. Kongre vardı. Fuara katıldım ve ondan sonra olaylar oldu. Önce Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı, Başbakan, hepsine çok teşekkür ediyorum. Dışişleri Bakanlığı Tel Aviv Büyükelçimiz Doğan Işık beyefendiye çok teşekkür ediyorum. O ziyaret etti. Benimle çok ilgilendi. 24 gün tek hücrede kaldım. Sorgulamada sabah saat 05.00'dan saat 02.00'ye kadar sorgulamaya tutuldum. 24 günden sonra da mahkemeye çıktım. Ve beraat ettim. Hiçbir şey çıkmadı. Aradıkları kişi ben değilim. Hiç bir şey yok. Serbest bırakıldım. Çıkışım ile ilgili orada birkaç gün beklemek zorundaydım. Çünkü kimliğim verilmedi. Prosedürlerden sonra çok şükür çıktık. Filistinliyim. Türk vatandaşıyım. Türk vatandaşlığı aldığımdan beri çok guru duyuyorum. Öncede gurur duyuyordum. Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar büyük olduğunu o hücrede anladım. Çünkü hücreden çıkardılar ve büyükelçilikten gelen arkadaşların onlar benimle görüştüler. Filistin'e tekrar gideceğim memleketim. Filistin için devam edeceğim mücadeleye bir vergi ödedik" dedi.

Ahmet Abusalih'in eşi Müjgan Abusalih ise, "Doğum günümde eşim içerideydi. Şimdi partiler başlıyor" diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler