HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Kayseri'de bir kişi, İsrail'i protesto etmek için ailesiyle Gazze'ye yürüyüş başlattı.

KAYSERİ (AA) - Eşi Fatma, çocukları Talha (19), Harun (20) ve Zeynep (18) ile Cumhuriyet Meydanı'na gelen 45 yaşındaki Ali Tokluman, yürüyüşe başlamadan önce ailesiyle basın açıklaması yaptı.

Kayseri'de başlattıkları yolculuklarını bir şekilde Gazze'de sonlandıracaklarını belirten Tokluman, "Şimdi yola çıkıyoruz, güzergahımız Kayseri İncesu, Yeşilhisar, Niğde, Adana ve İskenderun Hatay. Burada, Türkiye'deki yolculuğumuz sonlanacak. Ondan sonra kara, hava, deniz, hangi yol bize açık görülürse o şekilde Gazze'ye geçeceğiz" dedi.

Günde 25-30 kilometre yürümeyi hedeflediklerini, bu tempoyla yaklaşık 136 günde Hatay'a ulaşabileceklerini kaydeden Tokluman, her türlü tedbiri aldıklarını, seyahat sırasında nelerle karşılaştıklarını insanların, "Gazze'ye Yürüyoruz" Facebook sayfasından takip edebileceklerini ifade etti.

-"Yalnız kalmamayı ümit ediyoruz"-

Tokluman, bugünlerde Gazze'ye yürüyenlerin, gelecek sene ramazan ayını orada geçirme fırsatı bulacağını, çünkü bu hareketle Gazze'ye ablukanın kalkacağına inandığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Biz önümüzdeki sene Gazze'de oruç tutacağız. Çünkü seneye Gazze'de abluka, siyonist baskı kalmayacak. Yürürken Gazzeliler gibi yalnız kalmamayı ümit ediyoruz. Bu dakikalardan sonra Türkiye genelinde, Kayseri genelinde yürüyüşün daha etkili bir söylem olarak ortaya çıkacağını düşünüyorum. Temennim bu yürüyüşü birçok katılımcı ile gerçekleştirmek. Allah'a emanet olun."

Tokluman ailesi, açıklamanın ardından kendilerini uğurlamaya gelen yakınları ve arkadaşlarıyla vedalaşıp yola çıktı.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler