HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

Eminönü Yeni Cami önünde toplanan bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası, Özgür Yazarlar Birliği ve Toplumsal Dayanışma Kültür, Eğitim ve Sosyal Araştırma Derneği üyeleri, "İsrail'in kalkanı Kürecik'teki NATO radarı sökülsün, yıllık 5 milyar dolarlık ticaret kesilsin" yazılı pankart açtı.

Gruptakiler, "Filistin direnişine devam", "Kalkan sökülsün, ticaret kesilsin", "Filistin halkı yalnız değildir" ve "Filistin'e özgürlük, İsrail'e boykot" sloganları attı.

Protestocu grup adına açıklama yapan Filistin Halkıyla Dayanışma Ağı temsilcisi Selim Sezer, İsrail'in Gazze'ye 15 gündür havadan ve karadan yaptığı saldırılarda şehit olanların sayısının 600'e ulaştığını ve binlerce yaralı bulunduğunu söyledi.

Sezer, "İsrail, gözü dönmüş bir şekilde saldırıyor. Örneğin daha dün El-Aksa hastanesine tanklarla defalarca saldırarak 4 kişiyi öldürdüler. 15-20 kişinin bir arada yaşadığı ailelerin tüm fertlerinin ve 4-5 aylık bebeklerin hayatını kaybettiğine dair haberler okuyoruz" diye konuştu.

İsrail'in, bu cesareti sahip olduğu uluslararası destekten bulduğunu, emperyalist devletlerin ilk günden beri söz birliği etmişçesine İsrail'in savunma hakkından bahsettiğini aktaran Sezer, bir kişinin bile ölümüne neden olmayan roketlerden dolayı İsrail'in yüzlerce kişiyi öldürmesinin meşru gösterildiğini vurguladı.

Sezer, "Bugün İsrail'in işgaline karşı, zulmüne karşı Gazze halkıyla gerçek anlamda dayanışma sergilemek için İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesi gerekiyor" dedi.

Malatya Kürecik'teki radar üssünden de bahseden Sezer, bu radarın NATO ülkelerini esasen İran'a karşı korumak için kurulduğunu, ancak sistemin elde ettiği verileri doğrudan İsrail askeri birimlerine yönlendirdiğini iddia etti.

Açıklamanın ardından bir süre İsrail aleyhine slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler