HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Ankara İmsak vakti kaçta? Sahur saat kaçta?

İstanbul, Ankara, İzmir imsak saatleri kaçta? İstanbul, Ankara ve İzmir'in sahur saati de merak ediliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir ile birlikte tüm illerimizin sahur saatlerini de bu haberimizden öğrenebilirsiniz. İstanbul sahura saat kaçta uyanacak, Ankara sahura saat kaçta uyanacak? Sahura ne kadar kaldığı ile ilgili geri sayım aracı ve dahası 2017 Ramazan imsakiyesinde...

İstanbul, Ankara, İzmir'in yanısıra tüm Türkiye'de Ramazan ayı henüz başladı. Ramazan ayının 3. Gününde sahur saatleri ve diğer imsakiye, daha iyi bir Ramazan programı yapmak için merak ediliyor. . Sahuru, iftarı, orucu, bayramı ile Ramazan, ibadet ve tefekkür ayıdır. Ramazan ayında oruç tutanlar oruçlarını dualarla iftar vakti açacaklar ve sahurda da sonraki oruca hazırlanacaklar. Bu gece sahura kalkacak olan İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer Türkiye illeri Ramazan'ın 2. iftarını bugün açtılar.

İSTANBUL ANKARA İZMİR İL İL SAHUR SAAT KAÇTA, RAMAZAN İMSAKI

SAHURDA HANGİ YİYECEKLER YENİRSE TOK TUTAR?

Sahurda tok tutan yiyeceklerin en başında yumurta yer alıyor. Uzmanlara göre haşlanmış yumurta veya zeytinyağında pişirilmiş yumurta, zeytin ve ceviz içi ile beraber yenerek oruç esnasında sizi yeteri kadar oruç tutabilir. Ayrıca yine uzmanlara göre, pidedeki lif ve buğday irmiği nedeniyle aşırıya kaçılmadan yenebilecek Ramazan pidesi, sizi tok tutabilir.

Sahurda tok tutabilecek konusu hakkında açıklamada bulunan Canan Karatay, sahurda yenmesi ve yenmemesi gereken besinler hakkında şöyle diyor; "Bir Türk kahvesi fincanı taze sıkılmış meyve suyu, karbonhidrat ve günlük C vitamini kaynağı olarak yeterli olacaktır. Fazlasına gerek yoktur. Ayrıca tatlı, bal, reçel gibi yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar yenmemelidir. Susamaya neden olurlar."

SAHURDA HANGİ YİYECEKLER YENİRSE SUSATMAZ?

Sahurda yiyebileceğiniz bazı yiyecekler tok tutmakla beraber sizi ilerleyen saatlerde ekstra susamanıza neden olmayacak. Sahurda susatmayacak yiyeceklerin başında çiğ olarak yenebilen sebzeler geliyor. Semizotu, roka gibi yeşillikler ilerleyen saatlerde, oruç esnasında sustmayacaktır. Tatlı, bal, reçel gibi yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar yenmemelidir. Susamaya neden olurlar.

ORUÇ ESNASINDA HALSİZLİK NASIL GİDERİLİR?
Doğal tuzlar ile evde yapılan ayran, oruç halsizliğini alıp götürüyormuş. Karatay bu hususta "Tuz mağaralarından elde edilmiş doğal kaya tuzu 84 minerali ile halsizlik sorununun önüne geçer" açıklamasında bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler