HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, İzmir ve Eskişehir'de polis müdahalesi

İstanbul, Trabzon, Ankara Kennedy Caddesi, İzmir Cumhuriyet Meydanı, Eskişehir, Çanakkale ve Sakarya'da eş zamanlı olarak hükümete karşı protesto gösterileri gerçekleştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Kadıköy Altıyol Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Bahariye Caddesi üzerinden bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Grup zaman zaman "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" şeklinde slogan attı. Rıhtım Caddesi'ne gelen grup tekrar geri dönerek Altıyol Meydana geldi. Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden Ak Parti İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA'dan sıkılan tazyikli su, biber gazı ve boyalı plastik mermi ile müdahale edilen grup ara sokaklara kaçtı. Polis ve göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor. İstanbul 'da ayrıca Bakırköy, Kartal, Maltepe, Okmeydanı, Sarıyer ve Sarıgazi’de de eylemler düzenlendi.

İstanbul'daki protestolarla eş zamanlı olarak Ankara Kennedy Caddesi, İzmir Cumhuriyet Meydanı ve Eskişehir'de bir araya gelen gruplar da protesto gösterisi yaptı.

BAKIRKÖY'DE DE YOLSUZLUK KARŞITI EYLEM DÜZENLENDİ

Öte yandan Kadıköy'de düzenlenen eylem dışında Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda da toplanan bir grup yolsuzluklara karşı protesto yürüyüşü düzenledi.

Saat 19.00'da düzenlenen eylemde Özgürlük Meydanı'nda toplanan grup İncirli Caddesi'nde bir süre yürüdükten sonra, İstanbul Caddesinden yürüyüşlerine devam etti. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Bakırköy İlçe AK Parti önüne geldi. Bakırköy Çamlık Platformu adına bir kişi basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 'Binlerce yıllık uygarlıkların yaşandığı bu ülkede bu topraklarda insanları sıfırlamayacaksınız. 17 Aralık operasyonu sonrasında ardı kesilmeyen ses kaydı ve görevden alma savaşlarında yeni bir boyuta gelindi' denildi.

Başbakan Recep Tayyip Eroğan ve Oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmayla ilgili de açıklamalarda bulunulurken, Takism Gezi parkı olaylarında, ODTÜ olaylarına ve iletişim hakkına sahip çıkan herkes mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir denildi. Grubun yürüyüş yaptığı sırada bazı vatandaşlar camlara çıkarak yürüyüşe destek verdiği görüldü. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

**İşte Bakırköy'deki polis müdahalesi:

BAKIRKÖY'DE YOLSUZLUK KARŞITI EYLEM (VİDEO)

**

ANKARA'DA YOLSUZLUK KARŞITI PROTESTOYA POLİS MÜDAHALESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Ankara?da toplanan 200 kişilik gruba polis müdahale etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından yolsuzluk iddialarını protesto etmek isteyen yaklaşık 200 kişilik bir grup Kennedy Caddesi üzerinde biraraya geldi. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek cadde üzerinde toplanan grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis ekipleri eylemci gruba dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Uyarı üzerine polise taş atan eylemcilere çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve boyalı plastik mermi ile müdahale etti. Protestocular müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

**İşte Ankara'daki polis müdahalesi:

ANKARA'DA EYLEMCİLERE POLİS MÜDAHALESİ (VİDEO)

**

TRABZON'DA YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI

Öte yandan Trabzon'da da Trabzon Dayanışma Platformu üyeleri, internet kısıtlamaları, MİT ve HSYK yasalarıyla memurların özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, hükümet aleyhine sloganlar atarak Atatürk Alanı'nı kadar yürüdü. Konuşmaların ardından gösteriye katılanlar, hükümet aleyhine sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.

İşte Trabzon'daki polis müdahalesi:

TRABZON'DA HÜKÜMETE TEPKİ EYLEMİ (VİDEO)

ESKİŞEHİR'DE DE HALK PROTESTO İÇİN YÜRÜDÜ

İstanbul ve Trabzon'un yanı sıra Eskişehir'de de hükümet karşıtı gösteriler yapılıyor. Bir çok kişi ellerinde pankartlarla Eskişehir'de eylem yürüyüşü yapıyor. Polisin yürüyüşe izin vermediği kalabalık grup yer yer polis müdahalesine maruz kaldı.

İşte Eskişehir'deki polis müdahalesi:

ESKİŞEHİR'DE EYLEMCİLERE POLİS MÜDAHALESİ (VİDEO)

SAKARYA'DA POLİS KORDONU ALTINDA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Sakarya'da çoğunluğu üniversiteli olan yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde pankartlarla 'Hükümet istifa' sloganları atarak protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe polis herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Sakarya'nın merkez ilçesi Adapazarı'nda sosyal paylaşım sitesinde yapılan duyurularla biraraya gelen, aralarında kadınların da bulunduğu, çoğunluğu üniversiteli yaklaşık 200 kişilik grup akşam saatlerinde Adapazarı'nın en işlek caddesi olan Çark Caddesi'nde ellerinde pankartlarla yürüdü. 'Hükümet istifa, halk iktidara', 'Hırsız var', 'Banker Bilo' yazılı pankartlarla yürümek isteyen kalabalığı önce Sakarya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Büro Amirliği ekipleri tarafından bulundukları alanın yürüyüş veya miting alanı olmadığını belirtilerek uyarıda bulunuldu. Yürüyüşe devam etmeleri halinde haklarında işlem yapılacağı yönünde uyarılmalarına rağmen grup üyeleri yürüyüşe devam ederek, sloganlarla Çark Caddesi boyunca ilerledi. Yürüyüş boyunca 'hükümet istifa' ve 'hırsız var' sloganları atan grup üyelerinin ellerindeki pankart da dikkat çekti. Yol kenarında bulunan bazı vatandaşlar protestoya tepki gösterdi.

Aralarında kadınların da bulunduğu grup yürüyüş sonunda basın açıklaması yaptı. Kalabalığı temsilen konuşan İrem Uzel isimli genç, hükümetin yolsuzluk yaptığını öne sürerek hükümetin MİT'e sınırsız yetki verdiği iddiasında bulundu. Uzel basın açıklamasında, "Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir işçinin hiç harcamadan tam 8 bin yılda kazanabileceği paralar hırsız iktidarın padişahının veliahtı için sadece küçük bir miktar olmuştur. Yolsuzluklarını ört pas etmek için sansür yasalarının meclisten geçirildiği, MİT'e sınırsız yetki verildiği, her şeyin montaj bahanesiyle dayandırıldığını görüyoruz. İktidar bugün en büyük soygununu yapmaya devam ediyor. Yolsuzluğun ve kaçakçılığın lugattaki anlamı artık AKP'dir. Meşruluğunu yitiren bu hükümet karşısında tek yol sokak tek yol direniştir. Yaşasın halkların onurlu direnişi" dedi. Güvenlik ekiplerinin geniş önlem aldığı yürüyüş yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

**İşte Sakarya'daki polis müdahalesi:

SAKARYA'DA HÜKÜMETİ PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ (VİDEO)

**

ÇANAKKALE'DE 'HÜKÜMET İSTİFA' EYLEMİ

Çanakkale'de bir grup vatandaş, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydın ardından sokağa çıkarak hükümeti istifaya çağırdı.

Halk Evleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkların Demokratik Kongresi ve Öğrenci Kolektifleri üyesi 200 kişilik grup eylem yaptı. İskele Meydanı'nda toplanan grup, 'Çaldıklarınızı Sıfırlayamazsınız. Artık Yeter. Hükümet İstifa' yazılı büyük bir pankart açarak yürüyüşe geçti. Kordon boyundan Orduevi Kavşağı'nı takip ederek İnönü Caddesi'ne dönüş yapan grup, cadde üzerinde bulunan Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde durarak, Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Çevik kuvvet polisi ise olası bir müdahaleye karşı Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde barikat kurarak adeta etten duvar ördü.
'Hükümet İstifa', 'Güle Güle Tayyip', 'Hırsız Var' sloganları atarak 10 dakika burada duran grup daha sonra yürüyüşe devam etti.
Grubun yürüyüşü nedeniyle İnönü Caddesi tek yönlü olarak trafiğe kapanınca polis gruba yola açmaları için megafonla uyarılarda bulundu. Ancak yürümeye devam eden grup, İskele Meydanı'ndaki Ak Parti İl Başkanlığı önüne gelerek protestolarını burada da sürdürdü. Daha sonra Dr. Mümtaz Pirinçciler Meydanı'na geçen grup burada basın açıklaması yaparak dağıldı.

**İşte Çanakkale'deki polis müdahalesi:

ÇANAKKALE'DE 'HÜKÜMET İSTİFA' EYLEMİ (VİDEO)

**

İZMİR'DE YOLSUZLUK KARŞITI EYLEM

İzmir'de bir grup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen tape kayıtlarıyla ilgili protesto gösterisi düzenledi.

Basmane'deki AK Parti ilçe binasına yürümek isteyen gruba Cumhuriyet Bulvarı üzerinde TOMA'larla müdahale edildi.

İşte İzmir'deki yolsuzluk eylemi:

İZMİR'DE YOLSUZLUK KARŞITI EYLEMİ (VİDEO)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler