HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Bayrampaşa'da patlama

İstanbul Bayrampaşa’da metro istasyonu yakınında bomba patlatıldı.

Olaydan birkaç saniye önce bölgeden geçen Çevik Kuvvet aracının hedef alındığı öğrenildi.

İstanbul Bayrampaşa’da dün saat 17.30 sıralarında Çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan otobüsün Sağmalcılar Metro istasyonu yakınındaki üst geçidin altından geçişinden birkaç saniye sonra parça tesirli bomba patladı. Görev dönüşünde oldukları öğrenilen ekip otobüsünün hemen arkasından gelen beyaz ‘Ford Connect’ markalı araç patlama sonucu hasar görürken, sürücü hafif şekilde yaralandı.

Yaralı sürücü Adnan Yalçın’ın Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi. Çevik Kuvvet polislerinden ise yaralanan olmazken, ekip aracının arka bölümündeki koruma telinin düştüğü öğrenildi. Metro istasyonunda, ‘Seferlerimiz teknik aksaklıktan dolayı gecikmeli yapılacaktır’ açıklaması yapılarak vatandaşların endişelendirici bir olayın önüne geçilmek istendi.

Çevik Kuvvet otobüsünün geçişinden saniyeler sonra patlatılan bombanın el yapımı ve parça tesirli bir bomba olduğu öğrenilirken, polis ekiplerinin hedef aldığı belirlendi. Şüphelinin eşkâlinin belirlendiği öğrenilirken, ekiplerin şüpheliyi yakalamak için çalışmalara başladığı bildirildi. Vali Vasip Şahin ise yaptığı açıklamada olayda can kaybı yaşanmadığını belirtti.

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Patlama anı güvenlik kameralarına böyle yansıdı. Güvenlik kamerasına kaydedilen görüntülerde büyük ve parçalı bir ışık kümesinin yukarıya doğru yükseldiği görülüyor.

POLİS TELSİZİNDEN ŞÜPHELİ EŞKALİ VERİLDİ

Bayrampaşa'da meydana gelen patlama sonrasında polis telsizlerinden yapılan anonsta, "Metro duraklarında ekiplerimiz mavi şapkalı 28 yaşlarında siyah montlu, kırmızı spor ayakkabılı, saçı 1 numara traşlı, beyaz çizgili penye kazaklı, gri tonda keten pantolonlu şahıs üzerinde uygulama yapılsın" denildi.

BELEDİYE BAŞKANI AYDINER: PATLAMANIN NEDENİ BOMBA, 5 KİŞİ YARALANDI

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner patlamaya bariyerlerin önüne bırakılan bir bombanın neden olduğunu açıkladı. Belediye Başkanı Aydıner, Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre beş kişinin yaralandığını söyledi.

YARALININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kadife Kavşağı'ndaki patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yalçın tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bu arada, patlama nedeniyle bazı araçlarda hasar oluştuğu, çevredeki binaların camlarının kırıldığı belirtildi.

Patlama dolayısıyla metro seferleri tek hat üzerinden Aksaray ve havalimanı istikametine kısa süreli gecikmeyle yapılıyor.

'GÖK GÜRÜLTÜSÜNE BENZİYORDU'

En çok ihbar Bayrampaşa'dan gelirken bazı sosyal medya kullanıcıları sesi "gök gürültüsüne" benzetti.

SEFERLER BİR SÜRE AKSADI

Patlama nedeniyle Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro seferleri bir süreliğine durdu.Seferler durunca metroda mahsur kalan vatandaşlar camları kırarak dışarı çıktı.

Bölgede yapılan incelemelerin ardından Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro seferleri yeniden başladı.

SES BİRÇOK İLÇEDEN DUYULDU

Patlama Eyüp, Fatih ve Beyoğlu'ndan da duyuldu.

Patlamanın meydana geldiği üst geçitte bulunan bir araçta, büyük hasar meydan geldi. Patlamadan sonra olay yerine bomba imha ve terörle mücadele ekipleri geldi.

METRO ARACININ CAMLARI KIRILDI

Patlama dolayısıyla bir metro aracının camının kırıldığı ve yolcuların tahliye edildiği öğrenildi.

Sosyal medyada konuyla ilgili bir çok paylaşım yapıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler