HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Belediye Başkanı kim olacak? Ekrem İmamoğlu kimdir?

Kadir Topbaş'ın istifası sonrasında İstanbul Belediye Başkanı kim olacak sorusunun yanıtı yavaş yavaş netleşmeye, şekillenmeye başladı. İBB seçim yasası gereği, ilçe başkanları İstanbul Belediye Başkanı adayı olabilir. Peki, İstanbul Belediye Başkanı kim olacak? Dedikodularla ortaya çıkan, CHP'nin belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu kimdir? Nerenin belediye başkanı? İşte Ekrem İmamoğlu hakkında detaylar...

İstanbul Belediye Başkanı kim olacak? Ekrem İmamoğlu kimdir?

Topbaş'ın İstanbul Belediye Başkanlığından istifa edeli henüz bir hafta geçti ve şimdiden belediye seçimleri ve belediye başkanı kim olacak sorusunun cevabı netleşmeye başladı. İlk olarak Göksel Gümüşdağ, Berat Albayrak gibi isimler ortaya atılsa da; İBB meclis yasası gereği, daha önce ilçe belediye başkanı olması gerektiği ortaya çıktı ve böylece İstanbul Belediye Başkanı kim olacak sorusunun cevabı başka yerlerde aranmaya başlandı. Belediye Başkanlığı seçimleri 28 Eylül 2017 tarihinde, yani Perşembe günü saat 15.00 itibariyle şekilleniyor. An itibariyle İstanbul Belediye Başkanı kim olacak sorusu ile ilgili CHP'den bir aday söylentisi var; Ekrem İmamoğlu... Peki, Ekrem İmamoğlu kimdir? Nerenin belediye başkanı ve icraatleri neler?

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR? BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NDE NELER YAPTI? İŞTE İCRAATLARI

1970'te Trabzon’da doğan Ekrem İmamoğlu İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu.

1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketlerinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı'na kadar yükseldi.

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü'nde yöneticilik yaptı. Trabzonspor Basketbol Kulübü'nde de kurucu ve başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Beylikdüzü ilçesinde spora katkı adına Beylikdüzüspor Kulubünde de görev aldı. Kulübün tesislerinin oluşmasında ve yapımında büyük katkılar sundu.

2008 yılında CHP’ye üye olduktan sonra 2009 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediyesi için aday adayı oldu. 16.09.2009'da CHP MYK tarafından İlçe Başkanlığı’na atandı. 27.12.2009'da yapılan CHP Beylikdüzü İlçesi 1. Kongresinde seçilen ilk İlçe Başkanı oldu. 18.03.2012'de yapılan CHP Beylikdüzü İlçesi 2. Kongresinde yeniden ilçe başkanı seçildi. Bu süreçte 2010 Referandumu ve 2011 Genel Seçimleri'ni yönetti. 2014 Yerel Seçimleri'nde yerel yönetimi hedefleyen İmamoğlu, 15 Temmuz 2013 tarihinde dört yıldan beri yürüttüğü ilçe başkanlığı görevini sonlandırdı. 2014 CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu, partilileriyle omuz omuza çalışarak Beylikdüzü'nde iktidar olmayı hedefliyor.

Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin olan Ekrem İmamoğlu başta Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği, Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kızılay ve Gürpınarspor Kulübü olmak üzere birçok sivil toplum örgütüne üyedir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu 23 yıldır Beylikdüzü’nde yaşıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler