HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul 'Big Air' ile tanıştı

İstanbul 'Big Air' ile tanıştı

İstanbul, Uluslararası Kayak Federasyonu'nun (FIS) düzenlediği Snowboard Dünya Kupası'na ilk kez ev sahipliği yaptı. Mücadele, sporcuların rampadan atlayarak havada hareketler yaptığı ve hareketlerin zorluk derecesine göre puan aldığı 'Big Air' klasmanında gerçekleşti.

Kadınlarda birinciliği ABD'li Ty Walker kazanırken, ikinci sırada İsviçreli Sina Candrian, üçüncü sırada ise Hollandalı Cheryl Maas yer aldı.Erkeklerde ise birinciliğin sahibi Belçikalı Seppe Smits oldu. İsviçreli Jonas Boesiger ikinci, ABD'li Brandon Davis ise üçüncü geldi.

Londra, Moskova, Quebec, Barselona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından ilk kez İstanbul'da düzenlenen mücadele için İTÜ Stadyumu'na 42 metre yüksekliğinde ve 125 metre uzunluğunda dev bir rampa kuruldu. Bu, bugüne kadarki yarışmalarda kurulan en yüksek rampaydı.

Yarışma için 22 ülkeden 43 sporcu İstanbul'a gelirken, finallerde 10 erkek ve 6 kadın sporcu yarıştı.

FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar ve TKF Yönetim Kurulu Üyeleri'nin birlikte izlediği finallerin ardından düzenlenen ödül töreni ve Athena konseri ile sona erdi.

Kaynak: Al Jazeera

aljazeeraturk

Paraşüt havada ikiye bölündü

CHP liderinden Gülen yorumu

194 kaçak göçmen kurtarıldı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler