HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'ndan rapor açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Hadi Salihoğlu gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilere flaş açıklamalarda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'ndan rapor açıklaması

Geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Hadi Salihoğlu gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Yaklaşık 45 dakika süren toplantıda Başsavcı Salihoğlu misafirlerine kuruyemiş ve çay ikram etti.

Trabzon, Sürmeneli olduğunu ve ikisi kız üç çocuk sahibi olduğunu belirten Başsavcı Salihoğlu, 3 çocuğunun da hukukçu olduğunu ifade etti.

BAŞSAVCIYSAM ÖNEMLİ OLAYLARI BİLMEK ZORUNDAYIM
Adliyede bundan sonra yapılacak değişikliklere ilişkin de bilgiler veren Başsavcı Salihoğlu, Türkiye'nin gündemine oturan 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarında başsavcılığın bilgisi olmadan yapıldığı tartışmalarının hatırlatılması üzerine Başsavcı Salihoğlu, "Bana bağlı görev yapan bir savcının beni kenara atıp kendi kendine hareket etmesi olmaz. Ben başsavcıysam önemli olayları bilmek zorundayım. 'Ben bilgi vermek zorunda değilim' diye bir şey olamaz. Bu konuda kanunun bana verdiği yetkiler doğrultusunda bütün yetkilerimi kullanacağım" diye konuştu.

ESASLI GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAĞIM
Adliyede ilk olarak esaslı görev değişikliği yapacağını belirten Başsavcı Salihoğlu görev değişikliklerinin müdahale olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Salihoğlu, "Buraya geldiğimiz belli olsun. Savcılar bana bağlı görev yapıyor. Görevlerini verirken kimseyi kuşkuya düşürmeyecek şekilde davranmamız gerekiyor" dedi.

ATAMAYI TV'DEN ÖĞRENDİM
Atamayı makamımda televizyon izlerken öğrendiğini söyleyen Salihoğlu, "İster istemez böyle bir görev karşısında kendimizi sıfırlamak zorundayız. Çok zor ama onurlu bir iş. En iyi görevlerden birine geldim. Yapılacak hatayı ağır bir şekilde ödeyebiliriz. 35 senedir savcı olarak görev yapıyorum yine dünyaya gelsem savcı olurdum. Bağımsız ve tarafsız olacağım. 24 saat kapım açık. Hukuki dertlerin dermanı olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

HER HAFTA RAPOR ALACAĞIM
Adliyedeki bütün savcılarla tek tek konuşacağını belirten Salihoğlu, en sıkıntı çekilen konunun ise etkin soruşturma olduğunu hatırlattı. Her hafta savcıların yaptıkları işleri rapor olarak alacağına dikkat çeken Salihoğlu ayrıca disipline ve çalışkanlığa önem verdiğini belirterek "Ben 60 yaşındayım işime 07.15'de geleceğim. 40 yaşındaki arkadaşım 9.30'da gelmeyecek. İyi bir hizmet yapmak zorundayım. " dedi.

TEBESSÜM ETTİREN ÖNERİ
Adliyede 193 savcının görev yaptığını belirten Salihoğlu tek tek isimleri ezberlemenin zor olacağını ve makamında kabul ederek savcılarla tanışacağını ifade etti. Bunun üzerine bir basın mensubunun "Şu dönemde ezberlemeseniz daha iyi olur. Çünkü savcıların sürekli yerleri değişiyor" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

GEREĞİ NEYSE YAPILACAK
Bir basın mensubunun "TMK savcılarının dosyaları yeni başsavcı vekili tarafından inceleniyor. Siz de inceleyecek misiniz?" şeklindeki sorusuna ise "Gereği neyse yapılacak" yanıtını verdi.

UNUTAMADIĞI ANILARINI ANLATTI
Öte yandan Salihoğlu, bir dönem avukatlık yaptığını belirterek başından geçen avukatlık mesleğini bırakmasına neden olan iki anısını anlattı. Hacze gittiği bir evde anne ve çocuklarının dramına şahit olduğunu belirterek "Evde bir buzdolabı ve çekyat vardı. O kadının kocasının yüzünden döktüğü gözyaşları ve çocuklarının annelerine sarılması gözümün önünden hiç gitmiyor. Başka bir haciz olayında ise hacze gittiğimiz evin sahibi bana silah çekti. Ben bu mesleği yapamayacağım diyerek bıraktım" ifadelerini kullandı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler