HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul-Edirne biletine fahiş zam

Otobüs firmaları arasındaki rekabet nedeniyle son 1 yıldır 10 lira olan Edirne- İstanbul arasındaki bilet fiyatları ve 24 liraya çıkarıldı.

İstanbul-Edirne biletine fahiş zam

Bu fiyat artışı öğrencilerin ve vatandaşların tepkisini çekti.

Ulaştırma Bakanlığı, geçen yıl, otobüs firmaları arasındaki haksız rekabetin engellenmesi amacıyla taban fiyat uygulamasına geçti. Ancak buna rağmen firmalar rekabetini sürdürerek 16 lira olan Edirne- İstanbul arasındaki asgari bilet fiyatını, gidilen mesafeyi bilette daha yakın mesafe olarak göstererek 10 liraya düşürdü. 1 yıldan bu yana süren ’İstanbul 10 lira’ kampanyası önceki gün sona erdi.

Edirne-İstanbul arası yolcu taşıyan 3 firma, ortak alınan kararın ardından Edirne-İstanbul 20 lira, Edirne- Harem bilet fiyatını ise 24 lira olarak belirledi. Geçen hafta İstanbul’un iki yakasına da 10 liraya alınan biletle yolculuk yapan öğrenciler ve vatandaşlar, bu hafta başından itibaren yeni fiyat tarifesi ile karşılaştı. Bu büyük fiyat artışına her hafta bu iki kente gidip gelen öğrenciler ile vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Firma yetkilileri, yapılan rekabet nedeniyle otobüs firmalarının 1 yıldan bu yana zararına yolcu taşıdıklarını belirterek, "Bu haftadan itibaren indirimli bilet kampanyaları sona erdi ve iki kent arasındaki otobüs yolculuğu bilet fiyatları yeni tarife üzerinden uygulanmaya başladı" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler