HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından çıkan olaylarda 22'si polis 98 kişinin yaralandığını, 43 kişinin ise gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

(ANKA)-İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrasında il genelinde yapılan gösterilerde; 2 kaymakamlık binasına, 11 polis aracına, 1 PTT şubesine, 7 halk otobüsüne, 24 farklı banka şubesi ve ATM'sine, 9 özel işyerine, 3 farklı siyasi partinin 14 seçim irtibat bürosuna, 1 seçim aracına, 2 özel araca, 1 özel mülke ve 1 özel dershaneye yönelik taş ve molotof atma, cam ve tabela kırma, sprey boyayla yazı yazma, lastik patlatma, ateşe verme türünde eylemler gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, İstanbul Valiliği Sağlık Müdürlüğü Kriz Merkezi'nden bugün 14.30 itibariyle alınan verilere göre, 76 kişinin çeşitli hastanelere müracaat ettiği ve bunlardan 5'inin serviste tedavisine devam edildiği kaydedildi. Cenazenin ardından çıkan olaylarda görevli 22 polis memurunun çeşitli yerlerinden yaralandığı, olaylara karışan 43 kişinin gözaltına alınarak haklarında gerekli işlemin yürütüldüğü belirtildi.

"ÇOCUĞUN ELİNE SİLAH VERİLMEDİ"

Emniyetten, "Polis silahını çocuğun eline verdi", "Polis silahı verdi, çocuk eylemcilere doğrulttu" ve "Polis çocuğun eline silah verdi" başlıklı çıkan haber ve görüntülerle ilgili de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Mezkur görüntülerin izlenmesinden de anlaşılacağı üzere, olay yerinden polisin muhafazası altında uzaklaştırılan yaşı küçük bir çocuğun, toplumsal olaylarda kullanılan ve sadece müdahale anında doldurulan gaz tüfeğine dokunmak istemesi üzerine, görevli polisimiz tarafından çocuğun dokunmasına engel olmak amacıyla tamamen güvenlik için silahın sol elinden, sağ eline alınmaya çalışılmasından ibaret olduğu görülecektir. Bu itibarla, bahse konu haber gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler