HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul fotoğrafları Instagram'da yarışacak

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (ICVB) Instagram üzerinden düzenlediği "#oneistanbul" yarışmasında en iyi İstanbul fotoğrafları seçilecek.

ICVB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve ziyaretçi bürosunun iş birliğiyle tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle dünyanın göz bebeği İstanbul'u, daha fazla görünür kılmak amacıyla Instagramda yarışma düzenlendi. Yarışma, 2 Nisan'da başladı ve takipçi sayısı 2 bin 550'ye, paylaşılan fotoğraf sayısı ise 8 bine ulaştı.

Yarışmayla Instagram'daki sayılarına göre, dünya genelinde en çok fotoğrafı paylaşılan şehirler arasında 6. sırada yer alan İstanbul'un bulunduğu yerin yukarılara taşınması, kentin fotoğraflarının sayısının artırılması hedefleniyor.

Bir yıl sürecek yarışma süresince Instagram kullanıcılarının "#oneistanbul ve #istanbul" hashtagi ile paylaşacakları fotoğraflar arasından ilk 3'e giren yarışmacılara, notebook, tablet bilgisayar ve cep telefonu hediye edilecek. Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Seven de fenomen olarak yaptığı paylaşımlarla yarışmaya destek veriyor.

Her dönem için farklı İstanbul temalarıyla devam eden yarışma toplam 3'er aylık 4 dönemden oluşuyor. Her dönem sonunda bir araya gelecek jüri üyeleri, yaptıkları değerlendirmeyle kazanan yarışmacıları belirliyor. Yarışmaya katılan Instagram kullanıcılarının paylaşımları, "www.howtoistanbul.com" ve "www.istanbuluseyret.com" sitelerinde yayınlanıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler