HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul hava durumu ile ilgili Meteoroloji uyarıyor: İstanbul'da yarın itibariyle yılın en sıcak günü!

Hava durumu yılın en sıcak gününe işaret ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle İstanbul açısından tehlikeli bir uyarı geçti. Görünüşe göre, hava sıcaklıkları dikey artışa devam ediyor. Peki uyarılar doğrultusunda havalar ne kadar ısınacak, kaç dereceye kadar çıkacak? Özellikle İstanbul, daha fazla ısınacak mı?

İstanbul hava durumu ile ilgili Meteoroloji uyarıyor: İstanbul'da yarın itibariyle yılın en sıcak günü!

İstanbul hava durumu için Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıklarla ilgili son dakika uyarısı geçti. Önümüzdeki üç gün, İstanbul'un pek de alışkın olmadığı seviyede sıcaklıklar bekleniyor. Bulutlu ve sıcak olarak güncellenen İstanbul hava durumunda sıkıntı büyü; gelecek 3 gün boyunca hava sıcaklığı aşağı yukar 37 derece ile 39 derece arasında mekik dokuyacak. Bu demek oluyor ki; şu sıralar 30 derece olarak gösterilen İstanbul hava durumu, gelecek 3 gün boyunca yaklaşık 8 - 9 derece artarak son 30 yılın en sıcak İstanbul'unu işaret ediyor.

İSTANBUL'DA SICAKLIKLAR ARTACAK MI? HAVALAR KAÇ DERECE ISINIYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul hava durumu için yaptığı uyarıdaki gibi, 3 günlük süreç İstanbul'un hava durumu alışkanlıklarını çiğniyor gibi. Bu göz önünde bulundurulduğunda; özellikle Cuma güü hava sıcaklığı 37 - 38 derecelere kadar ulaşacak. Meteoroloji'nin İstanbul için sıcaklık uyarısı ise bugünü de kapsayacak şekilde ortalama 37 ile 39 derecelik bir ortalaması var.

Ancak İstanbul açısından sıcaklıklar haftaya salı gününden itibaren düşecek gibi görünüyor. 4 Temmuz Salı gününden itibaren; ortalama 25 - 26 derecelik bir sıcaklık ortalaması, İstanbulluları bekliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji'nin İstanbul hava durumu analizinden ortaya çıkan temel rakamlar bunlar. Fakat; bu sıcaklıkların gerçek zamanlı rakamsal yansımaları ise "hissedilen sıcaklık" olarak 40 derece ve 41 dereceye kadar ulaşması bekleniyor.

Ankara’da 1 Temmuz’da rekor kıracak, geçmişte aynı tarihte en yüksek 33,4 dereceyi gören Ankara bu cumartesi gölgede 36 dereceyi görecek. Ankara’da güneş altında sıcaklığın 40 derenin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler