HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji, İstanbul hava durumu tahminlerini açıkladı

İstanbul hava durumunun bugün nasıl olacağı merak ediliyordu. İstanbul hava durumuna göre bugün havanın çok bulutlu olması bekleniyordu. İşte bugünün İstanbul hava durumu tahminleri ve sıcaklıkları...

Meteoroloji, İstanbul hava durumu tahminlerini açıkladı

İstanbul hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından belirlendi. Meteoroloji'nin İstanbul hava durumu tahminlerine göre bugünün sıcaklık değerleri belli oldu. Yapılan değerlendirmelere göre; İstanbul'da hava durumunun çok bulutlu olması bekleniyor. İstanbul'da bugün hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olması bekleniyor. Hafta genelinde İstanbul'da en düşük sıcaklık değerinin 6 derece, en yüksek sıcaklık değerinin ise 12 olması bekleniyor. İşte 10 Aralık Perşembe günü İstanbul hava durumu tahminleri hakkında detaylar...

_İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN_

İstanbul hava durumu tahminlerine göre bugün en düşük sıcaklığın 9 derece, en yüksek sıcaklığın ise 12 derece olması bekleniyor. Nem oranının en düşük %72, en yüksek %81 olacağı İstanbul'da rüzgarlar ise kuzeydoğu yönünden ortalama 32 km/sa hızla esecek. 11 Aralık Cuma günü en düşük sıcaklıkların 8 derece, en yüksek sıcaklıkların ise 11 derece olması bekleniyor. 12 Aralık Cumartesi günü ise en düşük sıcaklığın 7 derece, en yüksek sıcaklığın ise 11 derece olması bekleniyor. 13 Aralık Pazar günü ise en düşük sıcaklığın 7 derece, en yüksek sıcaklığın ise 12, son olarak 14 Aralık Pazartesi günü en düşük sıcaklığın 6 derece, en yüksek sıcaklığın ise 11 derece olması bekleniyor.

**_TÜM İLLERİN HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

_**

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden itibaren İstanbul'un kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçeleri ile gece saatlerinde Batı Karadeniz kıyılarının aralıklı ve hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BUZLANMA, DON VE SİS UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları buzlanma ve don ile sis konularında uyardı. Meteoroloji'nin, buzlanma, don ve sis konusunda açıklamasında, "Sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi. Öte yandan sis uyarısında ise, "Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İstanbul'un kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin aralıklı ve hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Ege Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Hatay çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Batı Karadeniz'de hava durumunun az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kıyılarının hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Anadolu'da hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile buzlanma ve don olayı bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da hava durumunun az bulutlu ve açık, bölgenin batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler