HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul iftar çadırları listesi...İstanbul imsakiye vakitleri ve iftar çadırları bilgileri

İstanbul'da Ramazan bir başka yaşanıyor. Başta Tarihi Yarımada Sultanahmet olmak üzere İstanbul'un birçok ilinde Ramazan etkinlikleri düzenleniyor. Bunlardan biri de iftar çadırları... İşte İstanbul'un semt semt iftar çadırları listesi.

İstanbul iftar çadırları listesi...İstanbul imsakiye vakitleri ve iftar çadırları bilgileri

İstanbul Ramazana, Ramazan İstanbul'a yakışıyor. Tarihi yerler, camiler, türbeler Ramazan ayı boyunca ziyaret ediliyor. Başta Tarihi Yarımada Sultanahmet olmak üzere İstanbul'un birçok ilinde Ramazan etkinlikleri düzenleniyor. İstanbul iftar çadırlarına gitmek isteyen ve kalabalıkla orucunu açmak isteyen vatandaşlar için semt semt İstanbul iftar çadırları listesi.

Heyecanla beklenen Ramazan ayı 27 Mayıs'tan itibaren idrak edilmeye başlandı. İl il iftar ve sahur vakitleri en çok arananlar arasına girdi. İstanbul imsakiye vakti bilgileri ise vatandaşların yoğun ilgisini gördü. İstanbul imsakiye bilgileri dışında İstanbul iftar çadırları da merak edilir oldu. 11 ayın sultanı ramazanın manevi iklimi ve duygu yüklü atmosferi, bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleriyle Yenikapı ve Maltepe şehir parkları ile her yıl olduğu gibi Sultanahmet ve Beyazıt meydanlarında yaşanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ramazanın manevi iklimi, sanat ve kültür etkinlikleriyle zirveye taşınıyor. Ramazan boyunca tasavvuf müziğinden şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere kadar onlarca etkinlik, İstanbullularla buluşacak. Ramazan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Maltepe ve Yenikapı sahillerindeki dev şehir parklarında huzur ve güven içinde idrak edilecek.

İSTANBUL İMSAK VE İFTAR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL İFTAR ÇADIRLARI VE ETKİNLİKLERİ

YENİKAPI

İstanbulluların huzur içinde ibadet edebilmeleri için Yenikapı Sahili’nde özel çadır mescit kuruldu. Kadın ve erkekler için ayrı olarak oluşturulan çadır mescitlerde yaklaşık 2 bin kişi teravih namazı kılabilecek. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet erişimi, sağlık odası, iletişim noktası, bahçe market Yenikapı’da yer alacak.

MALTEPE

Maltepe’de 200 metrekare alana inşa edilen, 2016 yılında hizmete açılan Maltepe Camisinde misafirler gerek vakit namazlarını gerekse teravih namazlarını cemaatle birlikte rahatlıkla kılabilecek. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet erişimi, sağlık odası, iletişim noktası, bahçe market Maltepe’de yer alacak.

BEYAZIT MEYDANI

Beyazıt Meydanı, "Ramazan İstanbul Etkinlikleri" kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da manevi atmosferin yaşandığı yerlerin başında gelecek. Beyazıt Meydanı, Kadir Gecesine kadar iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih namazı sonrasında tasavvuf müziğinden şiir dinletilerine, sema gösterilerinden geleneksel gösteri sanatlarına kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Çocuklar, gösteri sanatlarının en güzel oyunlarında bir araya gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçileriyle bu yıl da Beyazıt Meydanı’nda buluşacak. 36. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçilerine dünyaca ünlü yazarların kitaplarına uygun fiyatlara sahip olma imkanı sunuyor.

EYÜP

İstanbul'da ramazan coşkusunun en fazla hissedildiği yerlerden olan Eyüp'te de ramazan hazırlıkları tamamlandı. Belediye sıcak yaz günlerinde oruç tutacak vatandaşlar için her türlü önlemi aldı. Eyüp Sultan Camisi'nin önünde özel kurulacak revakların altına, özel havalandırma sistemi kuruldu. Eyüp Sultan'ı ziyaret edenler, iftar öncesi revakların altında serin ortamda ibadetlerini yapma şansı buldu. Eyüp'ün dört bir tarafında ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri gerçekleştirildi.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Belediyesi tarafından ramazan boyunca Barbaros Meydanı, Ortaköy Meydanı, Abbasağa Parkı ve mahallelerde iftar sofraları kurulacak. Beşiktaşlılar ve yolu Beşiktaş'a düşenler, bu iftar sofralarında hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşayacak.

BAĞCILAR

Bağcılar'da ramazan boyunca her gün 22 mahallede kurulacak bereket sofralarında, 100 bin ilçe sakini birlikte iftar yapma ayrıcalığını yaşayacak.

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler'de, Şirinevler Ulu Cami karşısında kurulacak iftar çadırı, belediye aşevi ve 11 mahalledeki sokak iftarlarında, günde yaklaşık 10 bin kişiye iftar sunulacak. İlçede ayrıca 20 bini aşkın gıda paketi de belediye personeli tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürülecek.

ESENLER

Esenler'de "Ramazan Birlikte İyiliktir" sloganıyla 29 gün boyunca tasavvuf müziği konserlerinden sohbetlere, geleneksel gösteri sanatlarından yöre dernekleriyle yapılacak iftarlara kadar onlarca etkinlik vatandaşlarla buluşacak.

ÜSKÜDAR

Üsküdar Belediyesi, mahalle kültürünü pekiştiren, Osmanlı döneminden kalan geleneksel sokak iftarları düzenleyecek. Cuma ve cumartesi günleri Üsküdar Evlendirme Dairesinin karşısında kurulan çadırlarda 7-8 bin kişiye sahur yemekleri ikram edilecek. Gurbetçilerin ve turistlerin bu programlara katılımlarının yüksek olması bekleniyor.

BAŞAKŞEHİR

Başakşehir Belediyesi, sokak iftarında 30 bin kişiyi buluşturacak. Ramazan ayı boyunca kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine iftarda ve sahurda sıcak yemek servisi yapacak.

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa'da ramazan etkinlikleri her akşam Küçükköy Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak. Gaziosmanpaşa halkı bu etkinliklerin yanı sıra ilçenin 16 mahallesinde gerçekleştirilecek sokak iftarlarıyla aynı sofrada ekmeklerini paylaşmanın ve oruç açmanın mutluluğunu yaşayacak.

İFTARDA MOBİL BÜFE

İhtiyaç duyulan her yere 7 gün 24 saat hizmet götüren mobil büfeler, ramazan ayı boyunca iftar vaktinde evlerine yetişemeyenlere iftariyelik dağıtıyor. İstanbul’un merkezi yerlerinden Kadıköy, Eminönü ve Bakırköy meydanları ile Şişli Camisi önünde konumlandırılan büfeler, ramazan ayı boyunca İstanbullulara iftariyelik dağıtıyor. Her bir mobil büfe ile ortalama bin kişiye hizmet sağlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurduğu iftar çadırlarında ramazan ayı boyunca her gün binlerce kişiye sıcak iftar yemeği veriyor. Bu yıl Mecidiyeköy ve Beşiktaş meydanlarında kurulan İBB İftar Çadırları ile her gün 2 bin 500 kişinin sıcak iftar yemeği yemesi sağlanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler