HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Üniversitesi'nde 'karma eğitime son' kampanyası

İstanbul Üniversitesi bünyesinde bir grup karma eğitim karşıtı kampanya başlattı. Kampanyaya imza toplamak amacıyla kadın ver erkekler için ayrı standlar kuruldu.

İstanbul Üniversitesi'nde 'karma eğitime son' kampanyası

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve çevrelerindeki bazı kulüpler "O Halde Karma Eğitime Son" adı verilen bir kampanya başlattı. Sol'un haberine göre, kampanyaya imza toplamak amacıyla kadın ve erkekler için iki ayrı stand kurulduğu da ifade edildi. Kampanya sosyal medyadan tepki aldı.

“O’halde karma eğitime son” adı verilen kampanyanın, erkek ve kadın öğrenciler için ayrı imza stantları açıldığı duyuruldu. Kampanya için hazırlanan bildiride “

Karma eğitimin öğreci başarısı üzerindeki olumsuz etkileri gerek bilimsel çalışmalar, gerekse de yaşanmış tecrübeler ile aşikardır” denildi. Karma eğitime son verilen ilahiyat fakültelerinde ise “olumlu sonuçlar” alındığı iddia edildi.

En üst kısmında Türkçe ve Arapça olarak “Bismillahirrahmanirrahim” yazan bildiride karma eğitimin 19. yüzyılda yok denecek kadar az bulunduğuna vurgu yapıldı. Kulüpler tarafından hazırlanan bildiride “

Bu sene fakültemiz öğrencileri karma eğitim problemini ciddi bir şekilde gündemine almıştır” ifadelerine yer verildi.

“O’halde karma eğitime so


En Çok Aranan Haberler