HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Valiliği'nden yürüyüş yasağı

İstanbul Valiliği bazı sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti teşkilatlarının Sirkeci ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi civarında toplanarak Beyazıt'a düzenleyeceği yürüyüşü "uygun" bulmadı.

Valilik, "Valiliğimizce belirlenen güzergah ve alanlarda yürüyüş ve toplantı yapılması mümkünken kişi güvenliğini ve kamu düzenini bozabilecek bu nevi çağrılara vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir" açıklaması yaptı.

Kadıköy'de polis müdahalesi

Sendikaların çağrısı üzerine Beyazıt'a yapılacak yürüyüşe katılmak için Kadıköy'den Eminönü'ne geçmek isteyen gruplara polis izin vermedi.

Kadıköy'deki Eminönü vapur iskelesine gelen bir gruba polis müdahale etti.

Yere yatırılan gençlerden 4'ü yaka paça gözaltına alındı. Bu sırada bir kadın polisin müdahalesine tepki gösterdi.

"Teyit edilmemiş çağrılar yapılmak suretiyle"

İstanbul Valiliği açıklamasında 10 Ekim 2015 günü Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonucu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşında yaralandığı anımsatıldı.

Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlardan bazılarının valilik tarafından alınan tedbirler çerçevesinde, cenaze törenlerinin yapılmasını müteakip İstanbul'da defnedildiği belirtilen açıklamada, "İnternet ortamı ve sosyal medyada bazı sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti teşkilatları adına teyit edilmemiş çağrılar yapılmak suretiyle 13 Ekim 2015 günü (bugün) ilimiz Sirkeci ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi civarında toplanarak Beyazıt istikametine yürüneceği ve burada kitlesel bir katılımla toplantı yapılmak istendiği anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

İŞTE O PATLAMA ANI

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Toplanma çağrısı yapılan yer ve güzergahların vatandaşlarımızca çok yoğun biçimde kullanıldığı, Valiliğimizce 2911 sayılı Kanun çerçevesinde belirlenen güzergah ve alanların içerisinde bulunmadığı hususları ile içinde bulunduğumuz dönemin hassasiyeti dikkate alındığında yapılmak istenen yürüyüş ve toplantı Valiliğimizce uygun bulunmamaktadır.

Yasalarımızın öngördüğü doğrultuda ve usulüne uygun şekilde başvuruda bulunulması halinde Valiliğimizce belirlenen güzergah ve alanlarda yürüyüş ve toplantı yapılması mümkünken kişi güvenliğini ve kamu düzenini bozabilecek bu nevi çağrılara vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir."

SOSYAL MEDYADAN KARARLA İLGİLİ YORUMLAR


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler