HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Vezneciler'de patlama: 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti

İstanbul Beyazıt'ta, Vezneciler otobüs durağı yakınlarında Çevik Kuvvet otobüsü geçerken büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 6 polis şehit oldu, 5 sivil de hayatını kaybetti

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Vezneciler semtinde bir çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrasında 4 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. İngiliz basınında ise saldırının baş şüphelisinin terör örgütü PKK olduğu yorumları yapıldı.

Patlamada 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. Saldırı noktasına polis ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamada _2'si ağır 35 kişi yaralandı

_. Vezneciler'deki patlamada çok sayda işyeri ve araç hasar gördü.

SALDIRIDAN İLK GÖRÜNTÜLER | TIKLAYIN

Patlama, Beyazıt karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında gerçekleşti.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şehit polislerin isimleri şöyle: Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem.

Şehit polis DUHA BEKER

Şehit polis EMRAH PEKDOĞAN

Şehit polis GÖKHAN TOPÇÜ

Şeiht polis CİHAN KARAGÖZLÜ

HAYATINI KAYBEDEN 4 SİVİLİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırıda hayatını kaybeden 5 sivilden 4'ünün kimliği belirlendi.

Esra Tekin İstanbul Üniversitesi personeliydi, patlama sırasında eşi Hakan Tekin de yaşamını yitirdi. Tekin çiftinin cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. İstanbul Üniversitesi Esra Tekin için taziye yayınladı.

Elif İnce Tutuş ise bankacıydı; işe giderken hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Ahmet Bayraktar da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Patlamada ölen diğer sivilin kimliği ise henüz belli değil.

FİNANCIAL TIMES 'PKK' DEDİ

Financial Times gazetesi de internet sitesindeki haberinde, PKK'nın Batı illerinde düzenlediği benzer saldırılar hatırlatıyor ve "PKK, son 3 saldırısında polisleri taşıyan araçları ya bomba yüklü araçlarla ya da araçların geçişi sırasında gizlenmiş patlayıcıların uzaktan kumandayla havaya uçurulması yöntemiyle hedef aldı" diyor.

"PKK lideri Cemil Bayık kısa zaman önce askeri tesislere yönelik saldırıları artıracaklarını söylemiş olsa da son aylardaki saldırılar İstanbul ile Ankara'daki turizm merkezlerini hedef almıştı" diyen gazete, bu saldırıların terör örgütünün taktiklerinin değişmesi anlamına geldiğini belirtti. Haberde "Artık eskisi gibi sadece Güneydoğu'daki ulaşımı zor karakolları hedef almıyorlar" yorumu yapıldı.

OTOMOBİL KİRALAYIP, UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATTILAR

Edinilen bilgiye göre terörist saldırıda kullanılan otomobilin kiralık olduğu tespit edildi. Söz konusu işlemleri gerçekleştirdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan otomobile yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi.

KAMERALAR İNCELENİYOR

Savcılık bölgedeki güvenlik kameralarının tamamının incelemeye alınması talimatını verdi. Söz konusu görüntülerde saldırıyı gerçekleştiren ve rol alanların belirlenmesine yardımcı olacak izler aranıyor.

SADECE MOTOR KALMIŞ

Olay yeri incelemesinin büyük bölümü tamamlandı. Saldırıda kullanılan otomobilden geriye sadece motor kısmından bir parçanın kaldığı anlaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren örgütle ilgili bir tespitin ise henüz yapılmadığı ifade ediliyor.

Patlamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın da aralarında bulunduğu toplam 7 savcı olay yerinde yaklaşık 5 saat incelemelerde bulundu.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşalttı. Öte yandan patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu iddia edildi. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi.

İkinci bir patlama olduğu öne sürüldü ancak bunun ilk patlamadan kaynaklanan doğalgaz kaynaklı bir patlama olması da söz konusu.

OTOMOBİL PATLATILDI İDDİASI

Çevik Kuvvet aracı geçerken park halindeki bir otomobilin patlatıldığı iddia ediliyor. Patlamanın Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki çevik kuvvetin nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. Patlamanın meydana geldiği yer Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağında arasında bir nokta.

​ ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1538345/640xauto.jpg) > İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırı | İlk görüntüler [pic.twitter.com/ZGgoshCuW3](https://t.co/ZGgoshCuW3) > > — Mynet (@mynet) [7 Haziran 2016](https://twitter.com/mynet/status/740063941242589185) ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1538346/640xauto.jpg) **İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA** İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Şahin, özetle şöyle konuştu: "Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlara, bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polis, 4 vatandaşımız hayatlarını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 36 kişi de yaralanmıştır. Bunlardan şu anda durumu ağır olan 3 kişidir.'' Yaralıların hepsinin hastaneye kaldırıldığını ifade eden Şahin, "Şu anda olay yerinde yaralımız yok. Olay olur olmaz yaralılar anında hastanelere ulaştırıldı. Başsavcılığımız, bir savcımızın başkanlığında bir ekiple konuyla ilgili adli incelemelerine devam ediyor" dedi. Ancak sonradan şehit polislerin sayısının 7 değil 6, hayatını kaybeden sivillerin de 4 değil 5 olduğu ortaya çıktı. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1538347/640xauto.jpg)
​ ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1538349/640xauto.jpg) Vezneciler'de meydana gelen patlama nedeniyle İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’ndeki tüm fakültelerde _bugün yapılması planlanan bütünleme sınavlarının iptal edildiği_ açıklandı. İstanbul Üniversitesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, edebiyat, iletişim, hukuk, fen, su ürünleri ve siyasal bilgiler fakültesi ile adalet meslek yüksek okulunda bugün yapılması düşünülen tüm sınavlar iptal edildi. > İstanbul Vezneciler'deki patlama sonrası İstanbul Üniversitesi'nin amfisi [pic.twitter.com/BS9exp6uNi](https://t.co/BS9exp6uNi) > > — Mynet (@mynet) [7 Haziran 2016](https://twitter.com/mynet/status/740078204124303360) **İKİNCİ PATLAMA SESİ** İlk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyulduğu ve bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia edildi. Ancak yetkililer bu patlamanın doğalgazdan değil, kontrollü bir şekilde bomba imha uzmanları tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptı. **ARAÇTAKİ ŞÜPHELİ ÇANTA PATLATILDI** Özel kıyafetli bomba imha uzmanı, saldırının düzenlendiği Çevik Kuvvet aracının karşısındaki aracın içinde yer alan çantayı fünyeyle patlattı. Araçta herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı belirlendi. **ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE GÜVENLİK TOPLANTISI** Başbakan Binali Yıldırım, patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çankaya Köşkü'nde görüştü. **CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARALILARA ZİYARET** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. **Otelin kapalı olması bilançonun daha da büyümesini önledi** Patlama noktasına bakan ön cephesinde büyük hasarın meydana geldiği otelin arka cephesindeki camlar bile kırıldı. Bir süredir kapalı olan Celal Ağa Oteli müşteri de kabul etmiyordu. **YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ** Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği’nce, terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği belirtildi. Soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler