HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul yeni yılı karla karşılayacak

Karadeniz üzeriden gelen hava kütlesi ve kuvvetli poyrazın etkisiyle İstanbul genelinde beklenen kar başladı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz üzerinden gelen hava kütlesi ve saatteki hızı 40 kilometreyi aşan kuvvetli poyrazın havayı soğutmasıyla sıcaklığın hızlıca 4 derecelerin altına düştüğünü söyledi.

Bu nedenle Anadolu Yakası'nda yüksek kesimlerden başlamak üzere Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Kartal, Çekmeköy, Şile, Avrupa Yakası'nda ise Çatalca, Şişli, Beylikdüzü ve Sarıyer'de karın aralıklarla başladığını belirten Güler, gün içerisinde il genelinde sürmesi beklenen yağışın, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar sağanaklarıyla yer yer tipi şeklinde devam edeceğini aktardı.

Güler, kuvvetli rüzgarın zaman zaman saatteki hızının 60-70 kilometreye ulaşacağını, bu nedenle yağışın da etkisiyle kara, deniz ve hava ulaşımında görüş mesafesinin oldukça düşeceğini vurgulayarak, başta ulaşımda olmak üzere yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

- Yeni yıl karla karşılanacak

Güler, karın yarın da aralıklarla sürmesinin ve zaman zaman tipi şeklinde yoğun olarak devam etmesinin beklendiğini dile getirerek, yeni yılın ilk saatlerinde de yağışın yoğun olarak görüleceğinin tahmin edildiğini kaydetti. Ergün Güler, deniz üzerinden gelen nemli havanın etkisiyle zaman zaman karla gök gürültüsünün de duyulacağı İstanbul'da, yağışın 1 Ocak Cuma günü sabah saatlerinde de etkilisin sürdüreceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Kar yağışının aynı gün sabah saatlerinden sonra Avrupa Yakası'ndaki etkisini azaltmasını, Anadolu Yakası'nda ise akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif olarak devam etmesini bekliyoruz. Bugün İstanbul'da en yüksek sıcaklığın 4 derece olacağını tahmin ediyoruz. Akşamdan itibaren hızla düşerek yarın sabah saatlerinde eksi 1 olması beklenen sıcaklığın aynı gün en yüksek 1 derece olacağını tahmin ediyoruz. Cuma günü ise en düşük eksi 2 olan sıcaklık, en yüksek 1 derece dolaylarında seyredecek."

- Gelecek hafta hava sıcaklığı en yüksek 10-12 derecelerde seyredecek

Bugün akşam saatlerinden sonra yerde kar örtüsünün oluşabileceğine dikkati çeken Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yarın sabah saatlerinde İstanbul il genelinde beyaz örtü görüleceğini, kar kalınlığının şehir merkezlerinde 10, yüksek yerlerde ise 15-20 santimetreyi geçeceğini söyleyebiliriz. Cuma sabah saatlerinde ise kar yüksekliğinin şehir merkezlerinde yer yer 20, yüksek kesimlerde ise 40-50 santimetreye kadar ulaşacağını beklemekteyiz. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yer yer tipi olarak görülecek yoğun kar yağışlarıyla sıcaklıklar da sıfır derecenin altına düşeceğinden, buzlanma ve don nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını öneriyoruz."

Ergün Güler, 2 Ocak Cumartesi günü ise İstanbul'da parçalı bulutlu bir havanın beklendiğini belirterek, sıcaklığın en düşük eksi 1, en yüksek 5 derece olacağını bildirdi.

Güler, 3 Ocak Pazar ise akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni yağışlı bir havanın etkisine girileceğini vurgulayarak, sıcaklığın 10 dereceye kadar yükseleceğini söyledi.

Gelecek hafta ise sıcaklıkların en düşük 5-6, en yüksek 10-12 derecelerde olmasının beklendiğini aktaran Güler, "Ayrıca İstanbul'da önümüzdeki hafta içerisinde aralıklarla sağanak beklenmektedir. Mevsim normallerinin 4-8 derece altında seyreden sıcaklıkların 3 Ocak Pazar'dan itibaren artarak mevsim normalleri ve üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın da çarşamba ve perşembe günlerinde poyrazdan kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

- İstanbul'da mevsimin ilk karı düştü

Bugün öğleden sonra İstanbul'da artması beklenen kar, sabah saatlerinde kentin yüksek yerlerinde etkili oldu. Anadolu Yakası'nda Kartal, Maltepe, Sancaktepe'de etkili olan yağış nedeniyle bazı sürücüler zor anlar yaşadı.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce alınan tedbirler kapsamında karla mücadele ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler