HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'a kar müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından karla mücadele çalışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

İstanbul'a kar müjdesi

Açıklamada şöyle denildi: İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı meteorolojiden alınan bilgilere göre bugün aksam saatlerinden itibaren etkisini azaltacak. Gece yarısından sonra yer yer tipi şeklinde yağan kar özellikle Anadolu yakası ve Boğaz çevresinde etkili oldu.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karla mücadele ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sabaha kadar sürdürdü. Gece yarısından sonra sıcaklık bölgesel olarak -2 dereceye kadar düştü. Yollarda meydana gelen buzlanma ekiplerin müdahalesiyle giderildi.

Dün gece saat 22.00'dan sabah saat 07.00 'a kadar 9 yaralanmalı, 37 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Dün geceden itibaren yapılan çalışmaların bilgileri ise şöyle;
PERSONEL SAYISI 3.320
ARAÇ SAYISI 933
KULLANILAN TUZ MİKTARI (TON) 5737
KULLANILAN SOLÜSYON MİKTARI (TON) 68
MİSAFİR EDİLEN KİMSESİZ VATANDAŞ 526

METEOROLİJİ'DEN 3 UYARI
Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar; Samsun, Ordu, Giresun, Sinop, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi ve Bursa'nın batısında kuvvetli, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Sinop, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi ve Bursa'nın batısında kuvvetli, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise yurt genelinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice, Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Sinop, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi ve Bursa'nın batısında kuvvetli, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olması beklenirken Meteoroloji ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

-BUZLANMA VE DON-

Meteoroloji, Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere Türkiye'ye genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğine dikkat çekerken ulaşımda aksamalar, zirai don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

-KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA-

Rüzgarın; yurt genelinde kuvvetlice, Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde fırtına şeklinde esmesi beklendiğini bildiren Meteoroloji çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasında fayda olacağını aktardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı. (3)

ANKARA: Parçalı bulutlu. (-3)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (6)

ADANA: Parçalı bulutlu.(9)

ANTALYA: Az bulutlu .(7)

SAMSUN: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı.(2)

ERZURUM: Çok bulutlu ve kar yağışlı.(-10)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı.(-2)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi ve Bursa'nın batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun hafif kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Sinop çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Bitlis, Bingöl, Muş, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Kar yağışları bölgenin doğusunda yer yer yoğun olacak. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler