HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'a kar ne zamana kadar sürecek?

İstanbul'da kar yağışı başladı. Kentin batısından giren kar yağışı şiddetini arttırdı. Kar yağışının Avrupa yakasında akşam saatlerine kadar etkisini göstermesi bekleniyor.

İstanbul'a kar ne zamana kadar sürecek?

Anadolu yakasında ise akşam saatlerinde kar yağışının etkili olacağı kaydediliyor. Kar yağışı yarın İstanbul'u terk ediyor. Perşembeden itibaren ise hava sıcaklıkları 7-9 derece birden artacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Kar yağışı İstanbul'da yeniden etkili olmaya başladı. Kente batıdan giren kar yağışı Beylikdüzü ve Büyükçekmece'yi kısa sürede beyaza bürüdü. Kar, ulaşımı da olumsuz etkilemeye başladı.Polis ekiplerinin trafik kontrollerine rağmen hazırlıksız sürücüler kazalara yol açtı. Beylikdüzü TÜYAP önünde bir otomobil kayganlaşan yolda kontrolünü kaybedip takla attı.

KAZADAN HEMEN SONRASI

Kazadan çok kısa bir süre sonda DHA ekibi olay yerindeydi. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken aracında büyük maddi hasar vardı. Polis ekipleri, itfaiye ve belediye işçileri yolu açmak için olumsuz hava şartlarına rağmen uğraştı. Kısa bir süre sonra da bölgede trafik normale döndü.

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞTÜ

Görüş mesafesinin oldukça düştüğü Büyükçekmece ve Beylikdüzü'de kar yağışının bir süre daha etkili olması bekleniyor. Metrobüs başta olmak üzere ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ekipler çalışıyor.

KAR YAĞIŞI 181 UÇAK SEFERİNİ İPTAL ETTİRDİ

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılması planlanan iç ve dış hat olmak üzere toplam 181 sefer iptal edildi.Türk Hava Yolları 143, Atlas Global Hava Yolları 10, Pegasus Hava Yolları 22, Onur Air ise 6 seferini olumsuz hava koşulları nedeniyle yapamayacağını duyurdu. Atatürk Havalimanı'nda başlayan kar yağışı en çok sıcak iklimden gelen transit yolcuların ilgisini çekti. Kar yağışını gören yolcular telefonlarıyla kar yağışını görüntülediler. Hızını artıran kar yağışı köprülerin numaralarını bile karla kapattı.

Bu arada uçaklar buzlanmaya karşı kalkışlarından önce De-icing denilen işlemle alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkandı. Uçaklar kar yağışı esnasında adeta kaybolurken Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait karla mücadele araçları pist başında bekleyerek olası kapanmaya karşı tedbir aldılar.

TEKİRDAĞ'DA SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tekirdağ'da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Tekirdağ merkezinde kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, sabah trafikte zor anlar yaşadı. Yağış nedeniyle çok sayıda vatandaşın toplu taşıma araçlarını tercih ettiği görüldü.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise ana arterler ve kavşaklarda görev alarak, sürücüleri zincirsiz ve kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Karayolları 18. Şube Şefliği ekipleri ise İstanbul ve Çanakkale istikametlerinde tuzlama çalışması yapıyor.

Süleymanpaşa Belediyesi karla mücadele ekipleri de gelebilecek ihbarlara karşı hazırlıklarını tamamladı.

Meteoroloji yetkilileri, yağışın gün boyu devam edeceğini ve yarın itibarıyla etkisini kaybedeceğini ifade etti. Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü kentte, en düşük sıcaklığın ise eksi 2 derece olması bekleniyor.

BİTLİS VE HAKKARİ’DE KAR YOLLARI KAPATTI

Hakkari ve Bitlis’te etkili kar yağışı nedeniyle 361 köy ve 277 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı Bitlis’te park halindeki araçlar ve evler adeta kara gömüldü.

Bitlis’te 3 gündür etkili olan kar ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının yaklaşık metreyi bulduğu kentte, 315 köy yolundan 59’unun açıldığı 256’sının ise halen kapalı olduğu belirtildi. Karla mücadele ekipleri kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Evlerin önünde park halindeki araçların adeta kara gömüldüğü kentte, hayat durma noktasına geldi. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının yarından itibaren kenti terk edeceğini, hava sıcaklıklarının 2-4 derece yükseleceğini, ancak bazı bölgelerde sisin etkili olacağını söyledi.

Hakkari’de de kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreyi aşması nedeniyle 105 köy ve 277 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri kapalı köy ve mezra yollarını açmak için yoğun çalışma başlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler