HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'a KPSS şartı aranmadan 2000 bekçi alımı yapılacak! İşte başvuru şartları!

İstanbul Valiliği, ilçelerde, çarşı ve mahalle bekçisi olarak 2000 kişilik personel alımı ilanı yayımladı. Bekçi alımında KPSS şartı aranmayacak ama adayalrın en az lise mezunu olması gerekiyor. İşte İstanbul'a 200 bekçi alımı ilanı ile ilgili detaylar, başvuru şartları, başvuru tarihi ve nasıl başvuru yapılır sorusunun cevabı...

İstanbul'a KPSS şartı aranmadan 2000 bekçi alımı yapılacak!  İşte başvuru şartları!

İstanbul'da 2000 kişi için yeni bir iş fırsatı çıktı. İstanbul valiliği yayımladığı personel alımı ilanı ile 2000 bekçi alacağını duyurdu. Bekçi istihdamının en dikkat çeken noktalarından biri adaylarda KPSS şartı aranmaması. Ancak bekçi ilanını başvurabilmek için en az lise mezunu olmanız ve bazı fiziki özelliklere sahip olmanız gerekiyor.

Bekçi alımı ilanına başvuracak adaylar önce sözlü sınava girecekler. Sözlü sınavda başırılı olanlar yazılı sınava alınacak ve bu sınav sonuçlarına göre bekçi aday listesi belirlenecek. Son olarak bu listedeki bekçiler il merkezinde ve kaymakamlıklarda yapılacak giriş sınavlarına girecekler.
İşte madde madde bekçi alımı ilanı, bekçi adaylarında aranan şartlar ve başvuru yolu...

BEKÇİ ADAYLARINDA ARANACAK ŞARTLAR:

a) Erkek ve Türk vatandaşı olmak,
b) En az lise veya dengi okul, Ön Lisans, Lisans veya Lisansüstü mezunu olmak,
c) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından büyük olmamak, (Asıl aday listesine girenlerin bekçiliğe giriş sınavı için verdikleri dilekçenin Valilik/Kaymakamlık tarafından İl/İlçe Emniyet Müdür lüğüne/Amir ligine havale olduğu tarih; yedek aday listesine girenlerin ise adaylığa tayin tarihi dikkate alınacaktır.)
d) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemek,
e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulumnamak,
f) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’nci maddesindeki şartları taşımak,
g) Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak,
h) Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak,
i) Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,
j) En az 167 cm boyunda olmak,
k) Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. {ağırlık(kg)/[boy(m)]2} örnek: 80/1,752=26

BEKÇİ İLANINA NASIL VE NA ZAMAN BAŞVURU YAPILACAK?

Bekçi olmak isteyenlerin belgelerini hazırlamalarını için önlerinde aşağı yukarı 2 haftalık bir süreleri var. Valiliğin ilanına göre bekçi kadrosuna başvurular 8-22 Kasım tarihleri arasında alınacak. Adaylar belgeleriyle birlikte mesai saatleri içinde İlçe Emniyet Müdürlüklerine gidip bizzat başvuru yapacaklar.
Adayların verecekleri dilekçede çalışmak istedikleri ilçeyi belirtecekler. Aynı anda birden fazla ilçeye başvuru yapılamayacak.

İSTENEN BELGELER:

T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı,
Okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kurumca tasdikli örneği,
Askerlik durum belgesi,
4,5x6 cm ölçülerinde (6) adet fotoğraf,
Adli sicil belgesi,
Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,
Hazırlık okumuş ise belgesini ibraz etmek zorundadır.
Bekçi ilanın sınav şekli, ilçe ilçe kadro sayıları, başvuru dilekçesi gibi diğer detaylara aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2000 BEKÇİ ALIMI İLANI TAM METNE ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler