HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da 18 ilçede okullar tatil

İstanbul Valiliği'nin kar tatili açıklamasının ardından 18 ilçede kaymakamlık kararıyla okullar tatil edildi.

İstanbul Valiliği'nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, bugün okullarda eğitime devam edileceği duyuruldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, ilçelerdeki kararı ise kaymakamların vereceğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (bugün) eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarının mevcut durumuna göre eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, İlçe Kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır."

18 İLÇEDE KAR TATİLİ

İstanbul Valiliği'nin kar tatili konusundaki yetkiyi ilçe kaymakamlıklarına bırakması üzerine, 19 ilçenin kaymakamlığı yarın için tatil kararı aldı.

Bugün kar tatili yapılacak ilçeler şunlar:

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir, Avcılar, Bağcılar, Küçükçekmece, Kağıthane, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Arnavutköy, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Bayrampaşa, Kartal ve Ataşehir.

Daha önce Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklanan listede yer alan Çatalca'da ise tatil kararı alınmadığı öğrenildi.

KARMAŞA

Valiliğin kararından sonra, veliler ve öğrenciler ilçe kaymakamlıklarının resmi internet sitelerine yüklenince, kaymakamlıkların sitelerine uzun süre erişim sağlanamadı.

Bazı veliler, kararın ilçe kaymakamlıklarına bırakılmasını eleştirerek, oturdukları ilçede sokakların hâlâ karla kaplı olduğunu, ancak çocuklarının eğitim gördüğü okulun yarın açık olacağını söylediler. Veliler, "Çocuklarımız o okula nasıl gidecek?" diye sordular.

SOSYAL MEDYA İMDADA YETİŞTİ

Çoğu ilçe kaymakamı, Twitter veya Facebook hesabı üzerinden tatil kararını açıkladı. Bazı belediyeler ile ilçe milli eğitim müdürlükleri de yine sosyal medya üzerinden tatil kararını öğrencilere ve velilere duyurdu.

TÜRKİYE KARA TESLİM

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yurt genelinde de birçok ilde eğitime ara verildi. İşte o iller...

ESKİŞEHİR'DE KAR TATİLİ

Eskişehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tatil olan ilk ve orta dereceli okullar, aynı sebeple yarın da tatil edildi.

Sakarya'da ilk ve orta dereceli okullar bugün de tatil

Sakarya Valiliği, bölgedeki kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi, ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların ybugün için de tatil edilmesi kararı aldı.

İki gündür okulların tatul olduğu Sakarya'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim, 23 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Bolu'da okullar tatil

Bolu'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarında il genelinde okullar tatil edildi.

Bolu Valiliği, akşam saatlerinde kar yağışının başlaması ve buzlanma nedeniyle Cuma günü için il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti.

Afyonkarahisar'ın bazı ilçelerinde okullar tatil
Afyonkarahisar'ın Emirdağ, Sandıklı ve Dinar ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşım durdu. Emirdağ ve Sandıklı'da okullar tatil edildi.

Emirdağ'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün eğitime 1 gün süreyle ara verilen ilçede bugün de okullar tatil edildi. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi, belde ve köylerde tüm okullar 20 Şubat 2015 tarihinde 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçe merkeziyle bağlı belde ve köylerde görev yapan engelli tüm kamu personeli 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır" denildi.

Sandıklı İlçesi'nde dün gece başlayan kar yağışı ve tipi aralıksız devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Kaymakamlık kararıyla bugün eğitime ara verilen okullarda tatilin 1 gün daha uzatıldığı açıklandı.

DİNAR'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Kaymakamlık tarafından eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından duyurulan tatil kararında, 'Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle merkez, köy ve kasabadaki tüm okullarımız 20 Şubat 2015 Cuma günü 1 gün süreli tatil edilmiştir' denildi.

Denizli'de, dört ilçede okullar tatil edildi

Denizli'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 ilçede okulların tatil edilmesi 1 gün daha uzatıldı.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları ve kar yağışının sürmesi nedeniyle Çardak, Kale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarla eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Ayrıca hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

Sivas'ta okullar bugün tatil edildi

Sivas'ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar gereği olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin ulaşımda mağduriyet yaşamaması için il genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bugün ara verildiği duyuruldu. Ayrğca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı açıklandı.

Kocaeli'de ilk ve orta dereceli okullar bugün için de tatil edildi

Kar yağışının ulaşımı etkilediği Kocaeli'de, Çarşamba gününden bu yana tatil edilen ilk ve orta dereceli okullarda, yapılan değerlendirmeler sonucu bugün için de tatil kararı alındı.

Konya'da eğitime 1 gün ara

Konya'yı çevre illere bağlayan karayolları yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandı. İl genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

Nevşehir'de eğitime ara

Nevşehir'de etkisini sürdüren olumsuz hava şartları nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Nevşehir'de etkisini sürdüren olumsuz hava şartları nedeniyle okullar 20.02.2015 Cuma günü 1 gün süreyle tatil edildi.

Kilis'te kar tatili

Kilis'te akşam saatlerinde aniden bastıran yoğun kar yağışı etkili olurken ilk orta dereceli okulla ile liseler tatil edildi.

Dün akşam saatlerinde aniden başlayan kar yağışı nedeniyle, Kilis'te ilk ve orta dereceli okullar Valilik tarafından bugün tatil edildi. Kar nedeniyle ulaşımda sorun yaşanırken, bazı vatandaşlar dik yokuşları çıkmakta zorluk çekti. Vatandaşlar yürüyerek iş yerlerine giderken, yüksek kesimlerde karın yüksekliği 30 santimi buldu. Kar yağışı kentte kartpostallık görüntüler oluşurdu.

Mersin'de eğitime engel

Gülnar ilçesinde, kar yağışının ardından buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakam İsmail Pendik, yazılı açıklamasında, kar yağışının ardından havanın soğumasıyla yollarda buzlanma oluştuğunu kaydetti.

Pendik, ilçe merkezinde okulların bugün tatil edildiğini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler