HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da 87 uçuş iptal edildi

İstanbul'da etkisini artıran kar yağışı sebebiyle Atatürk Havalimanı'ndan sabah saatlerinde iç ve dış hatlarda yapılması planlanan 87 uçuş iptal edildi.

İptallerin 41'i dış hat seferlerinde, 46'sı da iç hat seferlerinde oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri, gece ve gündüz pistlerde ve apronda çalışmalarını sürdürerek karla mücadeleye aralıksız devam ediyor. Ekipler gece boyunca buzlanma tehlikesine karşı buzlanma önleyici solüsyon kullanırken, kar küreme araçları pistleri temizleyerek havalimanının uçakların iniş ve kalkışlarına uygun hale getirmek için yoğun çaba gösterdi. Uçuşları iptal edilen çok sayıda yolcu geceyi terminal içindeki banklarda uyuyarak geçirirken, transit yolcular da otellere yerleştirildi.

İstanbul'da üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle iptal olan 500'ü aşkın sefer yolcuları mağdur ederken, havayolu şirketlerine de milyonlarca dolar zarar verdi. İptal olan seferlerin maliyetlerine uçamayan yolcuların otel ve yemek masrafları da eklenince şirketlerin zararı büyük oldu. Yetkililer, havayolu şirketlerinin işletme ve yolculardan kaynaklanan zararlarını kapatmalarının uzun zaman alacağını ve küçük havayolu şirketlerinin çok zorlanacağını ifade etti.

THY yetkilileri, yolcularının mağdur olmaması için havalimanına gelmeden önce THY'nin müşteri ilişkilerini arayarak uçuşlarının iptal olup olmadığı hakkında bilgi almalarını, havalimanına da bu bilgi doğrultusunda gelmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler