HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da Ankara saldırısı alarmı

Ankara ve Diyarbakır ’da yaşanan bombalı saldırıların ardından Atatürk Havalimanı’nda da güvenlik önlemleri arttırıldı. İçişleri Bakanı Ala: Ankara saldırısına ilişkin 14 kişi gözaltında

Ankara ve Diyarbakır ’da yaşanan bombalı saldırıların ardından Atatürk Havalimanı’nda da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Atatürk Havalimanı’nın giriş noktalarında polis şüphelendiği araçları çevirerek yolcuları ve valizlerini bomba izi süren dedektörle tarıyor.

Yolcuların üzerinden, avuç içinden ve el bagajından alınan numune, dedektörden geçirilerek patlayıcı kimyasalların izi tespit edilmeye çalışılıyor.

Devriye görevlilerinin yanı sıra sivil polisler avuç içi bilgisayarlarla (PDA) terminale gelenlerin GBT kaydının bulunup bulunmadığını da kontrol ediyor.

Polis, durdurulan araçlarda ve şoförlerin üzerinde aramaların daha detaylı yapılması dikkat çekiyor.

METRODA TEDBİRLER ARTTIRILDI

Öte yandan metro katında da havalimanına gelen yolcular arasından şüpheli görünenler kimlik kontrolünden geçiriliyor.

Uygulama yapan polis memurları şüpheli gördükleri tüm yolcuları durduruyor.

İstanbul'da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Ankara saldırısına ilişkin 14 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ala, dün başkentte gerçekleştirilen terör saldırısının ardından, 7 ilde, sorumluların yakalanması amacıyla eş zamanlı operasyon başlatıldığını açıkladı.

İstanbul, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir ve Ankara ile Diyarbakır'da 14 kişinin gözaltına alındığını bildiren Ala, "Gözaltına alınanların bir kısmı Ankara'ya getirildi, diğerleri de yolda" dedi.

Ala, soruşturmanın çok yönlü devam ettirildiğini, gözaltına alınanların, saldırıyla bağlantılarının büyük oranda tespit edildiğini bildirdi. Öte yandan Adli Tıp Kurumunda kimlikleri belirlenen 5 cenazenin GATA'ya gönderildiği öğrenildi.

OTOBÜSTEN ALINDI

Ankara’daki bombalı saldırıyla ilgili Bolu'da gözaltına alınan kişinin, 47 yaşındaki M.A. olduğu öğrenildi. Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, gece TEM yolunun Paşaköy Kavşağı mevkisinde önlem aldı. Saat 03.00 sıralarında İstanbul’dan Ankara yönüne giderken durdurulan yolcu otobüsünde 47 yaşındaki M.A., gözaltına alındı. Saldırıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli, sabaha karşı Ankara’dan gelen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından teslim alınarak götürüldü.

İZMİR'DE 4 GÖZALTI

Öte yandan polis, bomba yüklü aracın İzmir'de kiralandığı rent a carın sahibi, iki çalışanını ve aracı kiralayan firma sahibi olmak üzere 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 4 kişi ifadeleri alınmak üzere Ankara'ya götürüldü.

Başbakan Davutoğlu, "Bu saldırıyı Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu kişi PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının YPG irtibatı ortaya çıktı. Kişi, 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişidir. YPG irtibatları kesindir." demişti.

(DHA/İHA/AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler