HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul’da ayrıcalıklı yaşam sunan semtler

Büyük bir metropol olan İstanbul yaklaşık 15 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor.

İstanbul’da ayrıcalıklı yaşam sunan semtler

Türkiye’nin en çok göç alan ve popülasyonu en yoğun olan şehri, günden güne gelişerek büyümesine devam ediyor. 39 ilçesi olan bu megakentin yaşam kalitesi en yüksek olan semtleri ve bu semtlerdeki ayrıcalıklı gayrimenkul projeleri ile İstanbullulara keyifli bir yaşam sunuyor.

Kemerburgaz

İstanbul’un kaosundan uzak, yeşillikler içinde bir yaşam sunan Kemerburgaz, İstanbul’un en gözde semtlerinden biri. Maslak, 4. Levent ve Levent gibi iş merkezlerine yakınlığı sebebiyle iş dünyasındaki bir çok ismin aileleri ile birlikte yaşadığı semttir. Kemerburgaz’da ayrıca, Roma ve Bizans döneminde yapılan, daha sonra Mimar Sinan tarafından tamamlanan kısımları hala ayakta olan ve şehre su taşıyan tarihi kemerler bulunmaktadır. Doğa ile tarihin iç içe olduğu Kemerburgaz, İstanbul’un kalburüstü aileleri tarafından en çok tercih edilen semti olma özelliği taşıyor.

Bebek

Eşsiz boğaz manzarası ile yeşilin buluştuğu yer. Sahil boyunca yan yana sıralanan tarihi yalı apartmanları ile keyifli bir yaşam sunuyor. Şehir merkezine yakın olan Bebek, sosyetik mekanları ile göz dolduruyor. Bebek, sabah saatlerinde sahilde sakin bir yürüyüş yapabileceğiniz, akşam ise ışıltılı kalabalığına karışabileceğiniz hayat dolu bir semt.

İstinye

Büyükdere Caddesi’ne ve MİA olarak adlandırılan merkezi iş alanı Maslak’a olan yakınlığı ile son 10 yılın en popüler semtlerinden biri. İstinye, zamanla Boğaziçi’nin en canlı ve hareketli semtlerinden biri haline geldi. Boğaz manzarası, Kilyos, Bahçeköy, Emirgan’a ve şehir merkezine yakınlığı, ulaşım kolaylığı, sahili, balıkçıları, restoranları ile İstinye ayrıcalıklı bir yaşam vaad ediyor.

İstinye’nin en seçkin konut projesi olan L’ist İstinye Suites çok daha ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor. L’ist İstinye Suites ile hak ettiğiniz lüksü bulacağınız, hayallerinizdeki eve kavuşmaya artık çok yakınsınız.

Detaylar için;

Cihangir

Cihangir son dönemlerin en popüler semtlerinden biri. Sanatçı kesimin daha çok tercih ettiği semt, naif kafeleri, sokak kedileri, kimi boğaz manzaralı olan sıcak evleri ile samimi bir atmosfer sunuyor. Cihangir, şehrin göbeğinde olup kaosundan uzak olan, Beyoğlu’nun tarih kokan mahallesi.

Caddebostan

Eski zamanlarda İstanbulluların yazlık evlerinin bulunduğu bu semtte hala o yazlık sakinliği devam ediyor. Caddebostan, kilometrelerce uzanan güzel sahili, enerjisi hiç düşmeyen hareketli Bağdat Caddesi ve Bağdat Caddesi’ndeki alışveriş keyfi, Kalamış Limanı, Fenerbahçe sahili ile Anadolu yakasının en keyifli semtlerinden biri. Eski yapıların yeniden düzenlenmeye başlaması ile konforlu bir yaşam sürebileceğiniz bir semt.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler