HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da denizin ortasına Fatih Sultan Mehmet heykeli yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılacak dev heykeli ilk kez anlattı. Topbaş, "Haliç'te denizin içine Fatih Sultan Mehmet Han'ın at üzerinde heykelini koyacağız. Denizden şahlanmış heykeli buraya koyuyoruz. Buradan yürüyerek geçen turistler, Fatih'in heykelini görsünler, fotoğrafını çeksinler" dedi.

İstanbul'da denizin ortasına Fatih Sultan Mehmet heykeli yapılacak

Kadir Topbaş, Kasımpaşa İBB Sosyal Tesisleri önünde düzenlenen 'Beyoğlu'na Yapılan Yatırım ve Hizmetlerin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne katıldı.

"DENİZ YÜRÜYEREK GEÇİLECEK"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın da bulunduğu törende bir konuşma yapan Kadir Topbaş, Beyoğlu'na yaptıkları yatırımlar toplamının 2 katrilyon 600 trilyon olduğunu söyledi. Beyoğlu'nda yapımı devam eden projeleri anlatan Topbaş, Karaköy'den Koç Müzesi'ne kadar deniz üzerinden 2'si bisiklet 8'i yaya olmak üzere toplam 10 metre genişliğinde yüzer yürüme yolu yapacaklarını ifade etti.

"DENİZİN İÇİNE HEYKEL KOYACAĞIZ"

Haliç üzerindeki projelerden bahseden Topbaş, "Haliç'te denizin içine Fatih Sultan Mehmet Han'ın at üzerinde heykelini koyacağız. Denizden şahlanmış heykeli buraya koyuyoruz. Buradan yürüyerek geçen turistler, Fatih'in heykelini görsünler, fotoğrafını çeksinler. Koç Müzesi'nin önüne geldiğinide de eski Galata Köprüsü'nü kaldırdık, ekolojik köprü yapıyoruz. Çayır çimen, güller içerisinde karşıya (Feshane) geçeceksiniz. Oradan da Feshane'nin önünden Haliç'teki iki adaya yürüyeceksiniz. O adaların arasından 'Leonarda Köprüsü'yle karşıya geçeceksiniz" dedi.

"UNKAPANI KÖPRÜSÜ DEĞİŞECEK"

"Maalesef balıkların yok olduğu gibi kirlenmiş bir Haliç'i Sayın Cumhurbaşkanımız büyük yatırımlar yaparak tertemiz hale getirdi. Biz de İstanbul Boğazından Baltalimanı'ndan tünel açarak Haliç'e su getirdik. Günde Haliç'e 2 bin 265 bin metreküp temiz su giriyor Akıntının çok daha iyi olması için Unkapanı Köprüsü'nü Baliye Caddesinin devamı olarak denizin altına alıyoruz. Unkapanı köprüsü dubalı köprü olmayacak. İhale aşamasına geldik, teklifler alınıyor. Buradan karşıya araçların direk geçişleri sağlanacak" dedi.

"İNCİRLİ'DEN GAYRETTEPE'YE METRO PROJESİ"

İstanbullulara metro müjdesi veren Başkan Kadir Topbaş, "Çok önemli olanlardan bir tanesi de İncirli'den gelen E-5 altından gelen bir metro projemiz var. Bademli'ye geliyor, oradan Perpa veya karşı tarafa geçmek üzere Gayrettepe'yle buluşacak. Örnektepe, Perpa o istikametten devam eden metrodan bahsediyorum. Gayrettepe'den sonra Kadıköy'e geçecek. Kasımpaşa'nın Beyoğlu'nun her tarafından metrolarla bağlantıları geliştiriyoruz" diye konuştu.

"HALİÇ'E TEKNOLOJİ VE İNOVASYON MÜZESİ YAPACAĞIZ"

Haliç Tersanesiyle ilgili projesini açıklayan Başkan Kadir Topbaş, "Haliç Tersanesi, İstanbul'un fethi kadar eski. Dünyanın en büyük bilim teknoloji ve inovasyon müzesi yapıyoruz. Şu anda projeler bitmek üzere. Bütün dünya burayı konuşacak ve buraya gelecek. Bilim ve teknoloji ve inovasyon merkezi. Gençlerimizin çocuklarımızın gelip burada bilimsel çalışmalar yapacakları akademisyenlerin kendilerine yol gösterecekleri önemli bir merkez haline geliyor. Dünya ile yarışabilmenin yolu bu teknolojileri takip etmek, ayak uydurmak ve onlardan ileri geçmek. Geçmişte çeliğe en iyi suyu veren bizim ecdadımızdı" ifadelerini kullandı.

REFERANDUM KONUSU

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni değinen Kadir Topbaş, "18 madde; bu maddelere girmeyeceğim. Maddeleri teferruat olarak görüyorum. Bir insana güveniyorsanız yetki verirsiniz. Güvenmiyorsanız yetki vermezsiniz" ifadelerini kullandı.

"YENİ SİSTEMDE ACİL KARARLAR VERMEK LAZIM"

"Çok hızlı karar vermek ve iş yapabilmek için sistemde değişimler lazım" diyen Topbaş, "Yeni sistemde acil kararlar vermek lazım. Deniyor ki 1 kişiye bu kadar yetki verilir mi? Yetki verilince istediğini atayacak, istediğini alacak. Zaten şu anda 3'lü kararname ile bu var, bu yapılıyor. Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı kararıyla bu yapılıyor. Bizim İstanbul'daki bütün bu başarımızın temelinde belediye başkanını doğrudan seçmeniz yatmaktadır. Bize verdiğiniz yetkiden dolayı bu başarı var. Sandığa geldiğinizde siz, bize kiminle çalıştığımızı sormazsınız, ne yaptığımızı, başarılı olup olmadığımızı sorarsınız. Bugün sizden istenilen yetki, kurulacak olan hükümetin doğrudan hükümeti kurabilme ve parlamentonun denetiminde olacak yeni bir sisteme geçiştir" şeklinde konuştu.


En Çok Aranan Haberler