HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da DHKP-C operasyonu

İstanbul Küçükçekmece'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda polisle çatışmaya girdiği iddia edilen 18 yaşındaki Sıla Abalay, öldürüldü. Operasyonda ayrıca 2 kişi de gözaltına alındı. Operasyonu, istihbarat ve terörle mücadele ekipleri düzenledi.

18 yaşındaki Sıla Abalay, polisle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilirken aynı adreste bulunan 2 kişide gözaltına alındı.

Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, geçtiğimiz yıl Aralık ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan'a yönelik silahlı saldırı gerçekleştiren terör örgütü DHKP-C üyesi Sıla Abalay polisle girdiği çatışmada öldürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyona Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel timlerinde destek verdiği öğrenildi. Küçükçekmece, Yeşilova Mahallesi'nde bulunan hücre evine düzenlenen baskında ‘teslim ol' çağrılarına Sıla Abalay ve beraberindeki iki erkek şahıs ateş ederek karşılık verdi. Bunun üzerine güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Sıla Abalay'ın ölü olarak ele geçirilirken, hücre evinde bulunan 2 erkek şahısta sağ olarak gözaltına alındı.

Küçükçekmece'de polisle girdiği çatışmada öldürüldüğü iddia edilen Sıla Abalay.

TERÖRİSTİN CENAZESİNİ TAŞIYAN ARACA ZIRHLI ARAÇLAR EŞLİK ETTİ

Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada Sıla Abalay'ın öldürülmesinin ardından Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında operasyonun gerçekleştirildiği sokak araç ve yaya trafiğine kapatılarak çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgeden geçen şüpheli şahıslar durdurularak kimlik kontrolleri yapıldı. Özel timlerin uzun namlulu silahlarla çevrede devriye attığı görüldü. Yaklaşık 4 saat süren olay yerindeki incelemelerin ardından öldürülen teröristin cenazesi yoğun güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cenazeyi taşıyan araca zırhlı araçların eşlik ettiği görüldü.

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Aynı operasyonda sağ olarak ele geçirilen 2 şahıs ise gözaltına alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolünden geçirilmek üzere getirildi. Sağlık kontrollerinin ardından şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

OPERASYON YAPILAN DAİREYE 15 GÜN ÖNCE TAŞINILMIŞ

Operasyon yapılan dairenin kapısı mühürlenerek kapatıldı. Bina sakinleri operasyon sırasında yaşananları anlattı. Aynı apartmanda oturan Aylin Turan, gece yoğun silah sesleri duyulduğunu, bu nedenle korktuklarını ve daha sonra olayın detaylarını haberlerden öğrendiğini söyledi. Bir başka bina sakini ise, operasyonun yapıldığı daireye yaklaşık 15 gün önce taşınıldığını ancak taşınan kişileri tanımadıklarını ve daha önce görmediğini söyledi.

YASADIŞI MLKP ÜYESİ 11 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan İstanbul'da yasadışı Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 11'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günün'de provokatif eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle biri Antalya'da olmak üzere kentte bazı adreslere baskınlar yapılarak 2'si kadın 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen S.O., B.A.,. B.K., Y.E., F.Ç., S.A., M.T., M.T., Ö.S., O.T. ve D.H. adlı zanlılar, geceyarısına kadar süren savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


En Çok Aranan Haberler