HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da düşen helikopterle ilgili son dakika soruşturma başlatıldı

İstanbul'da düşen helikopterle ilgili son dakika gelişmesi... 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 kişinin hayatını kaybettiği Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ'ye ait helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ'ye ait helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.

2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Olayın ardından helikopterin düştüğü bölgede görevlendirilen iki Cumhuriyet savcısının nezaretinde olay yeri inceleme ve kaza kırım uzmanları inceleme yaptı. Uzmanların, kazaya ilişkin ilk tespitlerini tamamladıkları, bu doğrultuda ön rapor hazırlayarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edecekleri bildirildi.

HELİKOPTER PARÇALARI ÜZERİNDE TEKNİK ÇALIŞMA YAPILACAK

Bu arada düşen helikopterin tüm parçalarının toplanarak güvenli bir ortama alındığı, bu parçalar üzerinde teknik çalışma yapılacağı belirtildi.[

Düşen helikopterin ses kayıtları ortaya çıktı](https://www.mynet.com/dusen-helikopterin-ses-kayitlari-ortaya-cikti-110102925492)

NELER OLMUŞTU?

Atatürk Havalimanı'ndan dün saat 11.16'da kalkan Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ'ye ait S-76 tipi Sikorsky TC-HEZ kuyruk tescilli helikopter, 11.21'de televizyon kulesine çarparak, Büyükçekmece sınırları içinde E-5 karayolu üzerine düşmüştü.

Kazada, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya'daki bölge satış yöneticisi Aleksandr Vanin, Rus uyruklu Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut yaşamını yitirmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler