HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da eğitime kar molası

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini açıkladı. İstanbul Valisi Vasih Şahin, twitter'dan okulların tatil edildiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği yaptığı açıklama ile bugün ilk ve orta dereceli okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini açıkladı. İstanbul Valiliği'nden yapılan kar tatili açıklamasında, "İlimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (bugün) ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiştir. Bu uygulamadan engelli ve hamile kamu personeli de yararlanacaktır" denildi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi.

Trafiğe çıkacak sürücülerin de uyarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca, İstanbul ilinde mevcut kar yağışının olumsuz etkilerine karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almaları konusunda Valiliğimizce uyarılmıştır. Yağan kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlükler göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri önem arz etmektedir.”

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İLLER

Kocaeli, Balıkesir, Yozgat, Zonguldak, Konya ve Düzce'de, merkez ve bazı ilçelerde kar yağışı nedeniyle okullar 18 Şubat 2015 Çarşamba tatil edildi.

Balıkesir'de kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarının sürdüğü merkez ile bazı ilçelerde ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi.

Açıklamada, kar yağışının etkili olduğu Bandırma, Gönen, Balya ve Manyas'ta ilk ve orta dereceli okullar, merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan, birleştirilmiş sınıfların da aralarında bulunduğu tüm köy okulları ve ilçe merkezine taşımalı eğitim kapsamında gelen ilk ve orta dereceli okullar ile tüm özel eğitim kurumlarının 18 Şubat Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

Yozgat

Yozgat'ta, kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Zonguldak

Zonguldak'ta kar nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı merkeze bağlı belde ve köyler ile Kilimli ve Kozlu ilçelerindeki okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan engelliler, hamileler ve kronik hastalığı bulunanların da yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Konya

Konya'da yoğun kış şartları nedeniyle Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu, Beyşehir, Derebucak, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli ve Yalıhüyük ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Kamuda çalışan engelliler, hamileler ve malul gaziler de bir gün idari izinli sayılacak.

Daha önce, Konya'nın Ilgın ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime çarşamba ve perşembe günleri ara verildiği bildirilmişti.

Düzce

Düzce'de, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Balıkesir

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle de merkez ilçeler ile Susurluk'ta eğitime bir gün ara verildi.

Nevşehir

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Niğde

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Sakarya

Sakarya'nın bazı ilçelerinde de kar yağışı dolayısıyla eğitime ara verildi.

Alınan bilgiye göre, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla, Adapazarı, Akyazı, Erenler, Hendek, Karapürçek, Arifiye, Karasu, Serdivan, Söğütlü ve Sapanca'da okullar bugün tatil edildi.

Ferizli, Pamukova ve Kocaali ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar ile Geyve ilçesindeki köy okullarında da eğitime ara verildiği öğrenildi.

Antalya Akseki

Antalya'nın Akseki ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.

Bingöl

Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki tüm okullarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kocaeli

Kocaeli'nde kar yağışı nedeniyle il genelinde okullara bugün ara verildiği belirtildi

Kastamonu

Kastamonu'da kar yağışının etkili olduğu ilçelerden Çatalzeytin ve İnebolu'daki tüm okullar ile Abana ve Doğanyurt'ta taşımalı sistem kapsamındaki okullarda bugün eğitim yapılamayacak.

Bozkurt ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullara 3 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Giresun

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Yağlıdere ve Bulancak ilçelerinde köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için bugün eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti.

Mersin

Mersin'in Gülnar ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakam İsmail Pendik, yazılı açıklamasında, ilçedeki kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğunu belirtti.

Pendik, "İlçe merkezinde gece başlayan kar yağışı halen devam ediyor. Okullarımız idari izinle tatil edildi" ifadelerini kullandı.

Kayseri

Kayseri'de olumsuz hava koşulları nedeniyle öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu ve veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate alınarak İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince il genelinde eğitim-öğretime bugün öğleden sonra ve yarın ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, sabah saatlerinde yoğunluğunu artıran kar yağışının meteorolojik verilere göre etkisini artırarak devam edeceği ve hava sıcaklığının düşüşüne bağlı olarak don ve buzlanma olayları beklendiği kaydedildi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler