HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da emniyet şeridi skandalı

İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağış birçok ilçede etkili oldu. TEM'de yaşanan trafik yoğunluğu üzerine işe yetişmek isteyen binlerce İstanbullu emniyet şeridine akın etti.

İstanbul'da emniyet şeridi skandalı

İstanbul bu sabah yine şiddetli yağmurla başlayan bir güne uyandı. Yağışlı hava trafiğin kısa sürede kilitlenmesine neden olurken TEM Alibeyköy-Maslak arasındaki güzergahta tam bir emniyet şeridi skandalı yaşandı.

İşe yetişmek isteyen İstanbullu vatandaş uzun mesafeler boyunca trafik polisi ekiplerinin olmamasını fırsat bilerek emniyet şeridine akın etti. Kurallara uyan binlerce vatandaş da TEM'de saatlerce mahsur kalarak işine geç kaldı. Oysa kısa bir süre önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok 'emniyet şeridi' hassasiyetini net bir şekilde belirtmiş, İstanbul'da kaos haline gelen bu konunun polisler için dahil sert bir şekilde düzene bağlanacağını söylemişti.

MYNET haber İstanbul'da bu sabah yaşanan ve çoğu zaman aynı görüntülere sahne olan TEM'in durumunu saniye saniye görüntüledi.

İŞTE O VİDEO / YORUM SİZİN

YAĞMUR TRAFİĞİ ALT ÜST ETTİ

Yağıştan dolayı yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Maltepe sahil yolunda kavşaklarda ve yol kenarında biriken su birikintileri araç geçişlerini zorlaştırdı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar otobüs duraklarına ve köprü altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Bu arada itfaiye ekipleri Maltepe ilçesinde aldıkları yoğun ihbarları değerlendirerek su tahliyesi yaptı.

Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde Yarıcı Sokak üzerinde bir lojmana yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Avrupa Yakası'nda Sarıyer, Şişli, Kağıthane, Zeytinburnu, Fatih , Beşiktaş , Bayrampaşa, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ilçelerinde kısa süreli şiddetli yağışlar görüldü.

Sabah 07.30’dan itibaren de her iki köprüdeki trafik durma noktasına geldi.

METEOROLOJİDEN PAZARTESİ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey kesimleri ve Sinop çevrelerinde yarın yerel olarak kuvvetli yağışların etkili olacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) ülkemizde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu ( Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Anadolu Yakası), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey kesimleri ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. (AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler