HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da FETÖ operasyonu: 168 kişi hakkında gözaltı kararı

Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 168 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatılırken, operasyonda şu ana kadar 115 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul'da FETÖ operasyonu: 168 kişi hakkında gözaltı kararı

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 168 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan eş zamanlı operasyonda, aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullananların da olduğu ileri sürülen şüphelilerden 115'inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Devam eden operasyon kapsamında adreslerdeki aramaların sürdürüldüğü ve gözaltı sayısının artacağı bildirildi. (AA)

ORMAN BAKANLIĞI VE MEDYA KURULUŞU ÇALIŞANLARINA DA OPERASYON

Bu arada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin soruşturmalar kapsamında ByLock kullanıcısı Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli 20 kişi ve KHK'lar ile kapatılan medya kuruluşlarının eski personeli 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.


En Çok Aranan Haberler