HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da Heyet Tahrir el-Şam operasyonu: İki kişi silahlarıyla yakalandı

İstanbul'da radikal terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) örgütüne mensup 2 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların barındıkları adreslerde silah ve mermiler ele geçirildi.

İstanbul'da Heyet Tahrir el-Şam operasyonu: İki kişi silahlarıyla yakalandı

Emniyet kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu gece aşırı uç radikal terör örgütlerine yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirdi.

Saat 00:00 sıralarında Kağıthane'de önceden belirlenen 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştiren terör polisi, geçtiğimiz yıllarda El-Kaide’den kopan El-Nusra Cephesi’nin farklı bir kolu olan Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) adlı örgüte mensup 2 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlıların barındıkları adreslerde yapılan aramalarda 1 adet Browning marka silah, 2 adet pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel dokümanların da ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 2 hücre üyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesine götürüldü. (İHA)


En Çok Aranan Haberler