HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da IŞİD operasyonu! Medya sorumlusu yakalandı

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e bir darbe daha vurdu. İstanbul merkezli operasyonda terör örgütünün medya sorumlusu dahil 12 kişi yakalandı. IŞİD'in Türkiye'de kurulan seçim sandıklarına saldıracağı yönündeki bilgilerin de yakalanan medya sorumlusu tarafından hazırlanarak yayıldığı tespit edildi. Bir haftada içerisinde yapılan 3 büyük operasyonda gözaltı sayısı 70'e yükseldi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, IŞİD terör örgütüne yönelik 6 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda IŞİD terör örgütünün Türkiye medya sorumlusu yakalandı.

Gece saatlerinde başlayan eş zamanlı baskınlarda 8'i Türk vatandaşı toplam 12 kişi gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda örgütsel döküman, terör örgütünün flamaları, dijital dökümanlar ve kitapların içine gizlenmiş 3 silah ele geçirildi.

RAKKA'DAN TALİMAT VERİLDİ

Bulunan dijital verilerin incelenmesi sonucunda yakalananlardan birinin IŞİD'in Türkiye'deki medya sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Terör örgütü adına Türkiye'de propaganda yapmak amaçlı farklı siyasi kimliklerde sosyal medya hesapları oluşturulduğu tespit edildi. Rakka'dan gelen talimatlar üzerine bu sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılması ve yayılması istenen bilgi ve videoların yayıldığı öğrenildi.

SÖYLENTİYİ MEDYA SORUMLUSU HAZIRLADI

Referandum öncesi IŞİD terör örgütünün Türkiye'de kurulan seçim sandıklarına saldıracağı yönündeki bilgilerin de yakalanan medya sorumlusu tarafından hazırlanarak yayıldığı tespit edildi.

Son bir haftada IŞİD terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen 3 büyük operasyonda gözaltına alınanların sayısı 70'i buldu.


En Çok Aranan Haberler