HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar başladı

İstanbul'u da etkisi altına alacak kar yağışı Marmara bölgesine giriş yaptı. İstanbul Valiliği, şiddetli kar yağışına karşın vatandaşları uyardı. Öğle saatlerinden itibaren yağışın şiddeti arttı.

İstanbul'da kentin yüksek yerlerinde etkisini gösteren kar yağışı, yoğun olarak Tuzla, Pendik ve Kartal'da yaşandı. Avrupa yakasında da yüksek kesimlerde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Halkalı civarında da kısa süreli dolu yağdı. Sürücülerin yağış nedeniyle yavaş ilerledikleri görüldü.

Binlerce öğrenci, okulların tatil olup olmayacağına yönelik kararı bekliyor. Sosyal medyada öğrenciler, valilikten müjdeli haber beklediklerini söylerken İstanbul Valiliği’nden alınan bilgilere göre, karar önümüzdeki saatler içinde belli olacak. Meteorolojiden alınacak bilgilere göre, kentte eğitime ara verilip verilmeyeceği kararlaştırılacak.

Bazı öğrenciler ise, Twitter üzerinden İstanbul Valisi Vasip Şahin’e seslenerek kar yağışına yönelik 'okullar tatil olsun' isteklerini dile getirdi.

ÜNİVERSİTELERDEN KAR TATİLİ DUYURUSU

Öğrenciler İstanbul’da bugün başlayan ve devam eden kar yağışı nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü okulların tatil olup olmayacağını merak ederken, ilk tatil haberi üniversitelerden geldi.

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı üniversiteler, tatil olacaklarını duyurmaya başladılar. 30 ve 31 Aralık’la ilgili tatil duyurusu yapan üniversiteler şöyle:

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ:
Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Teknik Üniversitesi’nde de 31 Aralık Perşembe günü tatil edildi.

MEF ÜNİVERSİTESİ:
İstanbul’da bulunan MEF Üniversitesi’nin 31 Aralık Perşembe günü tatil olduğu açıklandı. Kararı üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin sosyal medya hesabından duyurdu.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ:
Bahçeşehir Üniversitesi de bugün (30 Aralık) ve yarın (31 Aralık) tatil olduğu açıklandı. Akademik sınav takviminin ise aynen uygulanacağı belirtildi.

BİLGİ | Olumsuz hava şartları nedeniyle 30.12.2015 (Bugün) ve 31 Aralık Perşembe günü lisansüstü dersleri yapılmayacaktır.

Akademik sınav takvimi ise aynen uygulanacak, Cumartesi ve Pazar günü sınavlar belirlendiği şekilde yapılacaktır.

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ:
Üniversitenin Twitter hesabından kötü hava koşulları nedeniyle 31 Aralık’ın tatil ilan edildiği duyuruldu.

KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ:
Üniversitede 31 Aralık’ta yapılacak finallerin hava koşulları nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

31 Aralık Perşembe yapılacak finaller hava koşulları sebebiyle önümüzdeki haftaya ertelenmiştir.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

Kötü hava koşulları nedeniyle yarın Üniversitemizin tüm kampüs ve ofisleri kapalı olacaktır.

BATI DA, DOĞU DA DONACAK! SICAKLIK DAHA DA DÜŞECEK

Batı bölgeler ‘kutup’, doğu ise Sibirya soğuğu ile donacak. Sıcaklıklar 15 derece düşecek.

"SİBİRYA SOĞUĞU"

Meteorolojİ Genel Müdürlüğü, bugün itibariyle Türkiye’nin batısının kutup soğuklarıyla doğusunun ise Sibirya soğuğuyla mücadele edeceğini bildirdi. Hava sıcaklığı genel olarak 15 derece düşecek, bu sisteme fırtına şeklinde esecek rüzgâr eşlik edecek.

(Instagram'da paylaşılan fotoğrafta, İstanbul'un Tuzla ilçesinde etkili olan kar yağışı görülüyor.)

Meteoroloji’ye göre, bölge bölge durum şöyle olacak:

İstanbul: Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artırması tahmin ediliyor. İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Kar, kenti yüksek bölgeleri başta olmak üzere; Bahçeşehir, Üsküdar ve Sarıyer’de etkili olmaya başladı. Kar yağışının akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artırması ve cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 30 santimi geçebileceğini belirtiyor.

Anadolu Yakası'nın yüksek yerlerinde kar yağışı görülürken, alçak kesimlerde ise karla karışık yağmur etkili oldu. Çamlıca ve Kartal civarında da etkili olan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İstanbul'da başlayan kar yağışı devam ediyor.

KAR TATİLİ AÇIKLANAN İL VE İLÇELER

Samsun’un Ayvacık İlçesi’nin tamamı, Salıpazarı İlçesi’nde bazı köyler ile Canik İlçesi’nde taşımalı eğitim veren okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı.

Samsun’un bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Salıpazarı İlçesi Tahnal ve Konakoren köyleri ile Canik İlçesi’nde taşımalı eğitim veren okullarda ve Ayvacık İlçesi’nin tamamında yoğun kar yağışı nedeniyle eğitimin bir gün tatil edildiği duyuruldu.

ÇORUM

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklama da, "30 Aralık 2015 Çarşamba ve 31 Aralık 2015 Perşembe tarihlerinde iki gün kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okullar tatil edilmiştir. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelde iki gün izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

HAKKARİ'DE DE OKULLAR TATİL

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle 23 köy ve 46 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda (Yatılı Eğitim Kurumları hariç) eğitim öğretime 31 Aralık 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacaktır” denildi.

KARADENİZ’DE TİPİ

KARADENİZ: Kar yağışı Karabük, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yoğun olacak. Yağış cuma gününe kadar sürecek. Rüzgârın kuzey yönlerden yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi nedeniyle tipi görülecek. Hava sıcaklıkları bölge genelinde 8 ile 15 derece azalacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

AĞRI ‘BUZ’ TUTTU

DOĞU ANADOLU: Sibirya yüksek basıncının etkisinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Ağrı’da. Bölgede bugün hava öğle saatlerine kadar parçalı ve az bulutlu, ardından çok bulutlu. Yarın sabah buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus bekleniyor.

ORTA ANADOLU: Isparta ve Burdur’da hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düşecek, kuvvetli don ve buzlanma olacak. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de çarşambadan cuma akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif kar yağışı görülecek. Kuvvetli rüzgâr ve kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor.

AKDENİZ: Antalya Körfezi'nde fırtına uyarısı var. Bu sabahtan itibaren cuma gününe kadar fırtına şeklinde (70-90 km/saat) şiddetli rüzgâr bekleniyor.

NEVŞEHİR'DE ULAŞIMA ENGEL

Kentte sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kapadokya Havalimanı'na yapılması planlanan iki uçak seferi, kar yağışı nedeniyle iptal edildi.

Yetkililer, yağışın sürmesi halinde diğer seferlerin de iptal edilebileceği uyarısında bulundu.

THY’DEN ÖNEMLİ DUYURU

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul’da bugün ve yarın beklenen kar yağışı nedeniyle, hava durumuna bağlı aksaklıklar yaşanabileceği konusunda yolcularını uyardı. Duyuruda, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından seferlerde bu nedenle iptaller yapıldığı vurgulanarak, “Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu ‘www.turkishairlines.com’ adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz” denildi.

VALİLİKTEN İSTANBUL’A ‘BUZ GİBİ’ UYARILAR

İstanbul Valiliği'nden il genelinde etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili açıklamayapıldı. Yazılı açıklamada şöyle denildi: “İstanbul'da çarşamba günü öğle saatlerinde başlayacak kar yağışının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek cumartesi sabahına kadar aralıklarla yoğun şekilde süreceği tahmin edilmektedir. Kar yağışı ile rüzgârın kuzey kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi ve yer yer tipi olayı beklenmektedir. Ayrıca, sıcaklığın hissedilir derecede (8-12 derece) düşmesi beklenmektedir. Kar, don, buzlanma ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle günlük yaşantının olumsuz yönde etkilememesi için, tedbirlerin uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır.”

BAKAN'DAN BUZLANMA VE DON UYARISI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli kar yağışı beklendiğini belirterek, sürücüleri ve üreticileri kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında meteorolojik tahmin, hava durumu, yağışlar ve barajlardaki doluluk oranları ile ilgili bilgi verdi. Eroğlu, "Bugün 30 Aralık Çarşamba özellikle Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi Türkiye. Yurdumuzun büyük bir bölümünde kar yağışlarının Marmara'nın doğusu ile Karadeniz'in kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Burada yoğun kar yağışları bekliyoruz. İstanbul'da öğle saatlerinde kar şeklinde düşecek yağışın akşam saatlerinde bugün etkisini arttırmasını bekliyoruz. Diğer bölgeler bulutlu, güneşli şeklinde. Yarın ne olacak? Marmara'nın Bursa, Kocaeli, Sakarya civarında yoğun kar yağışı var. Bir de Hakkari ve Van'ın güneyinde yoğun kar yağışları devam edecek. İç Anadolu'da da nispeten hafif bir yağış bekliyoruz" diye konuştu.

"ŞUANDAN İTİBAREN PEK ÇOK BÖLGEDE BUZLANMA SÖZ KONUSU"

Şuandan itibaren pek çok bölgede buzlanmanın söz konusu olduğunu ifade eden Eroğlu, "Sürücülerin kar yağışı ve buzlanma riskine karşı araçlarında kış hazırlıklarını tamamlamaları, gerekirse lüzumsuz şekilde trafiğe çıkmamalarını rica ediyorum. Toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Ani sıcaklık düşüşü sebebiyle çocuk ve yaşlıların soğuk havalarda dışarıda fazla kalmamalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca yarından itibaren başta seracılık olmak üzere zirai faaliyetlere devam ettiği Marmara, Ege, Akdeniz ve kıyı kesimlerinde hafta sonuna kadar zirai don hadiseleri beklendiğinden üreticilerin bu konuda dikkatli olmaları, seralarında gerekli tedbiri almalarını rica ediyorum. Trafiğe çıkacak bütün araçların kamyon olsun, otobüs olsun, mutlaka özellikle halat, zincir gibi özellikle bütün kışla eksiklerini tamamlamalarını rica ediyorum. Ayrıca bizim web sitemiz var. bütün vatandaşlar web sitesinden yol durumunu görebilir" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler