HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul’da kar bilançosu: 5’i ölümlü 208 trafik kazası

İstanbul'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı, 5'i ölümlü olmak üzere 208 kazaya sebebiyet verdi.

İSTANBUL (CİHAN)- Kar kalınlığının bazı semtlerde 20 santimi bulduğu İstanbul'da, 3 bin 300 personel ve yaklaşık bin araçla karla mücadele ediliyor.

Dün gece etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri alarma geçti. Sabah saatleri itibariyle bölgesel olarak şiddetini arttıran kar yağışının devam etmesiyle birlikte ekipler, çalışmalarına hız verdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, dün gece ve sabah saatlerinde toplam bin 875 buzlanma noktasına, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) ile tespit edilerek müdahale edildi. Kar temizleme çalışmaları devam ederken, yolda kalan ve hasarlı kaza yapan araçlar önemli ölçüde trafik sıkışıklığına neden oldu. Bazı araçların kar lastiği takmaması sıkıntı oluşturdu.

Kar yağışının başlamasıyla birlikte dün geceden itibaren şehrin çeşitli noktalarında 157 maddi hasarlı, 46 yaralamalı ve 5 ölümlü kaza meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele ekipleri 3 bin 320 personel, 933 araç, 9 bin 529 ton tuz, 253 ton solüsyon kullanarak karla mücadele etti. Soğuk havanın etkisiyle zor durumda kalan 377 kimsesiz vatandaşa barınma sağlandı.

İstanbul'un yüksek semtlerinden Beykoz, Alemdağ, Kavacık ve Başakşehir'de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığı, Polenezköy, Çavuşbaşı, Kağıthane ve Aydos'ta 15 santim; Göktürk, Etiler ve Maslak'ta 10, şehir merkezinde ise 3 ile 7 santimetre olarak ölçüldü.

Deniz ulaşımında herhangi bir sorun yaşanmazken, Metro ve hafif metro seferleri sıklaştırılarak yolcu taşımaya devam ediyor. Metrobüs hattında 642 ek sefer, diğer otobüs hatlarında 2 bin 340 olmak üzere her gün toplam 2 bin 982 ek sefer yapılıyor. Vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmaları öneriliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler