HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul’da kar esareti

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da yoğun kar yağışı başladı. Cuma iş çıkışı çok sayıda vatandaş yollarda kaldı. Yağışların çarşamba gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Kentinin bir çok noktasında hayat neredeyse durma noktasına geldi. Hava ve deniz ulaşımında aksamalar devam ediyor. İBB son durum hakkında açıklama yaptı. İstanbul Boğazı da çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! "Kar kalınlığı 40 santimetre"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar yoğun şekilde devam etti. Bazı bölgelerde kar kalınlığını 40 santimetreye ulaştığı İstanbul'da yağış özellikle Avrupa yakasında kar fırtınası şeklinde etkisini sürdürüyor. Sıcaklık da -4 dereceye kadar düştü.

Öğlen saatlerinden itibaren kar etkisini artıracak

Kar yağışının öğlen saatlerinden itibaren etkisini arttırması ve geceye kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Sıcaklık ise gündüz en fazla -2 dereceye yükselecek. Fırtına nedeniyle hissedilen sıcaklık ise -20 olacak...

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

HİSSEDİLEN SICAKLIK -20

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, kar yağışı öğlen saatlerinde etkisini arttıracak ve gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olacak. Sıcaklık ise gündüz en fazla -2 dereceye yükselecek. Hissedilen sıcaklık ise -20.

KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETEREYE ULAŞTI

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul'un bazı bölgelerinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kenti akşam saatlerinde etkisi altına alan kar fırtınası, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Mahmutbey başta olmak üzere il genelinde etkili oldu. Kar kalınlıkları 07.00 itibarıyla Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy, Bakırköy'de 8-13 santimetre, Eyüp, Kartal, Şişli, Ataşehir ve Maltepe'de 15-20 santimetre, Kağıthane, Başakşehir, Beylikdüzü, Ümraniye ve Çekmeköy'de 20-25 santimetre, Beykoz, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca ve Aydos'ta 35-40 santimetre olarak ölçüldü.

TEM OTOPARKI

TEM Otoyolu, adeta otoparka döndü. Dün akşam bastıran kar yağışı nedeniyle TEM'de ilerleyemeyen sürücüler, araçlarını yol kenarına bırakarak yaya olarak evlerinin yolunu tuttu. Bugün TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkii Ankara istikametinde çok sayıda aracın yol kenarlarında park halinde olduğu görüldü. Araçlar, kar yağışının devam etmesi nedeniyle sahipleri tarafından henüz alınamadı. Dün akşam saatlerinde bastıran kar yağışı yola çıkan sürücüleri olumsuz etkiledi. TEM Otoyolu Edirne istikametinde, Mahmutbey gişeleri geçtikten sonra onlarca araç, TIR, kamyon yolda kaldı. Yolda kalan araçların sürücüleri geceyi araçlarında geçirmek zorunda kaldı. Yol kenarında bırakılan otomobillerin bazılarının da boş olduğu görüldü.

15 SAATTEN FAZLA YOLDA KALANLAR VAR

Bazı TIR sürücüleri akşam 18.00-19.00 sıralarında yolda kaldıklarını ve geceyi araçlarında geçirdiklerini belirtti. Sürücülerden bazıları araçlarını çıkarmaya çalışırken, bazıları da çekici beklediğini belirtti.

SIRBİSTAN'A GİDERKEN YOLDA KALDI

Sırbistan'a giden bir TIR da yolda kaldı. Sürücü el işaretleriyle suyunun olmadığını, yemeğinin olduğunu söyledi ve 10 saattir yolda olduğunu belirtti.

TIR'LAR PARK ALANINDA

Yoğun yağış nedeniyle bazı TIR'lar ise yol kenarında bulunan park alanına girerek geceyi burada geçirdi. Sürücüler kar bitmeden yola çıkamayacaklarını belirtti.

7 BİN PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Büyükşehir Belediyesi, geceden itibaren bin 347 araç ve iş makinesiyle 9 bölgede üç vardiya halinde 7 bin personelle görev yaptı. İl genelinde fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle AKOM WhatsApp ihbar hattına gelen müracaatlar, Beyaz Masa ekipleri tarafından yönlendirildi. Metrobüs seferleri artırılırken, metro 06.00'ya, marmaray 01.00'e kadar hizmet verdi. Mahmutbey gişeler ve Büyükçekmece bölgesine 7 Mobil büfe gönderilerek kumanya dağıtıldı.

Bölge trafik ekipleri TEM otoyolu Selimpaşa ayrımından trafik akışını D100 istikametine yönlendirirken atık yönetim ekipleri de İstanbul geneli ana yollarda bulunan üst geçitlerde ve metrobüs üst geçişlerinde tuzlama çalışmaları yaptı. Karayolları ve Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri de söz konusu çalışmalar kapsımında 26 bin 264 ton tuz ve 10 ton solüsyon kullandı. Zeytinburnu Spor Salonunda 741 evsiz vatandaş da belediye ekiplerince misafir edilerek ihtiyaçları gideriliyor.

OTOMOBİLLER KAR ALTINDA KALDI

TEM Otoyolu’nda yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok otomobil mahsur kaldı. Kimi sürücüler araçlarını bırakarak evlerine giderken kimi sürücülerin ise araçlarında yardım bekledikleri görüldü. İstanbul’da dün başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırarak sürdürdü. Gece saatlerinde tipi olarak etkisini gösteren kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler TEM Otoyolu’nda ilerlemekte güçlük çekti. Yoğun trafikte ilerleyemeyen sürücüler çareyi otomobillerini yol kenarında bırakmakta buldu. Yol kenarlarına bırakılan otomobiller kar altında kaldı. Kar altında kalan otomobillerin kaportalarında buz saçaklarının oluştuğu görüldü.

Yoğun kar yağışı altında ilerlemek isteyen sürücüler ise buz tutan yolda otomobilleriyle savrularak ilerledi. Kış çalışmaları için tuz taşıyan bir hafriyat kamyonu sürücüsü yolda kalırken yaşanan duruma tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için tuz taşıdığını ancak yolların yeteri kadar tuzlanmadığını ifade eden sürücü,’’ Biz Büyükşehire hizmet ediyoruz ancak Büyükşehir yollara hizmet etmiyor. Biz tuz taşıyoruz Büyükşehire. Ancak taşıdığımız tuzları demek ki yollara dökmüyorlar. Baksanıza kaldık yolda. Yollara dökülmesi için tuz taşıyan araç yolda kaldı. Yaklaşık yarım saattir kurtarılmayı bekliyoruz’’ diye konuştu. TEM Otoyolu’nda çok sayıda otomobil sürücüsünün yardım beklerken kar yağışını devam ediyor.

SİLİVRİ'DE ARAÇLAR YOLDA KALDI

Silivri'de dün akşam başlayan ve aralıksız süren kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yollarda kaldı. İlçede etkili olan kar yağışı özellikle trafikte sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı sürücüler, buzlanmanın da etkisiyle kayganlaşan yollarda güçlükle ilerledi. Yollarda araçları kara saplanan sürücüler, uzun süre yardım bekledi. Bu araçlar, çekicilerle bulundukları yerden kurtarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Yağış nedeniyle bir süre trafiğe kapanan D100 karayolu Selimpaşa mevkisi, tuzlama çalışmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

UÇAKLAR SABİHA GÖKÇEN'E YÖNLENDİRİLDİ

Olumsuz hava koşulları yüzünden Atatürk Havalimanı'na inemeyen bazı uçakların Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirilmesi bu bölgede yoğunluğa yol açtı. Kar yağışı, taksi seferlerini de aksattı. Havalimanında uçaklardan inen yolcular, uzun süre taksi bekledi. Saatlerce araç bekleyen ve uzun kuyruklar oluşturan yolcular, taksilerin havalimanına ulaşmasıyla alandan ayrıldı.

HER YER KİLİT

Kar yağışı nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı araçlar oldukları yerden kalkamadı. Otobüs ve minibüsler trafikte kalınca vatandaşlar yoğun kar yağışı altında yürümek zorunda kaldı. Yollar kapandı, araçlar yol kenarlarında terk edildi. Atatürk Havalimanı’ndaki bir çok uçuş iptal olurken, deniz otobüsü seferlerinde de aksamalar yaşanıyor.

Basın Ekspres yolunda yol kenarında uzun araç kuyrukları oluştu.

THY 500 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), 6-7 Ocak tarihinde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapacağı 500 seferini iptal etti. Seferlerin iptal edilmesi nedeniyle yüzlerce yolcu havalimanında kalıyor.

Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olmasından dolayı Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 70 üzerinde uçak başka meydanlara yönlendirildi. Bu yüzden havayolu şirketleri seferlerinde aksama yaşandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi dün akşamdan beri aksama olmaması için yoğun olarak karla mücadele etti. Pistler açık tutulmaya çalışılmasına rağmen uçaklar sefer aksamaları nedeniyle iniş ve kalkış yapamadı.

İSTANBUL BOĞAZI GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle İstanbul Boğazı, gemi geçişlerine çift yönlü kapatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı'nda yoğun sis nedeniyle gemi geçişlerinin saat 08.55 itibarıyla çift yönlü askıya alındığı bildirildi.

EKSTREM SOĞUK HAVA DALGASI UYARISI

Meteoroloji uyarısını ‘ekstrem soğuk hava dalgası'olarak duyurdu. Bu uyarı hava sıcaklığınının -10 dereceye düştüğü zamanlarda yapılıyor.

İBB'DEN AÇIKLAMA: İSTANBUL İLÇELERİNDE SON DURUM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışıyla ilgili durumu açıkladı: Sabah 07.00 itirbarıyla Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy, Bakırköy: 8-13 cm, Eyüp, Kartal, Şişli, Ataşehir, Maltepe: 15-20 cm, Kağıthane, Başakşehir, Beylikdüzü, Ümraniye, Çekmeköy: 20-25 cm, Beykoz, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca, Aydos: 35-40cm kar kalınlığı var.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışıyla ilgili kentteki son durumu açıkladı. Açıklamada, kar yağışının özellikle Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy ve Mahmutbey etkili olduğu kaydedildi. Ana arterlerde kar yağışı nedeniyle önemli bir sorunun yaşanmadığı belirtilen açıklamada "TEM, kayan 11 TIR nedeniyle tıkandı. İBB ekipleri ve İtfaiye Karayolları ekiplerine takviye giderek kayan TIR'ları kaldırma çalışmalarına katıldı. TIR'lar İtfaiye ekipleri tarafından yol kenarlarına çekildi. E-5 ve TEM de birçok araç kayarak yolları tıkarken 52 trafik kazası meydana geldi. Kayan TIR'lar nedeniyle TEM Edirne istikametine araçlar yollarda bekledi. Ekipler bariyerleri keserek ters yönlerden girip kayan ve kaza yapan TIR'lara müdahale etti. Şehir içinde ve çevre yollarında özellikle kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu kazalar ve yolda kalmalar meydana geldi. Yoğun trafik olan bölgelere mazot ve benzin tankerleri gönderilerek ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtıldı" denildi.

KAR KALINLIKLARI

İBB, bu sabah 07:00 itibariyle bazı semt ve ilçelerde ölçülen kar kalınlıklarını ise şöyle açıkladı:

Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy, Bakırköy: 8-13cm, Eyüp, Kartal, Şişli, Ataşehir, Maltepe: 15-20 cm, Kağıthane, Başakşehir, Beylikdüzü, Ümraniye, Çekmeköy: 20-25 cm, Beykoz, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca, Aydos: 35-40cm.
Gece yapılan çalışmalar ise şu şekilde belirtildi:

-İBB ekipleri dün geceden itibaren 1347 araç ve iş makinesi ile 9 bölgede üç vardiya halinde 7000 personel görev yaptı.

İl genelinde fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle;

AKOM WhatsApp ihbar hattına gelen müracaatlar BEYAZ MASA ekipleri tarafından yönlendirildi.

- Metrobüs seferleri arttırıldı.

- 3. Köprü Kuzey Çevre Otoyolunda Odayeri kavşağı Ankara istikametinde 3 Tır yolda yan yattı

- Metro istanbul seferleri 06:00'a kadar uzatıldı.

- Marmaray Seferleri 01:00'a kadar uzatıldı.

- Mahmutbey Gişeler ve Büyükçekmece bölgesine 7 adet Mobil büfe gönderilerek kumanya dağıtıldı. .

- Bölge trafik ekipleri tem otoyolu Selimpaşa ayrımından trafik akışını D100 istikametine yönlendirdi.

- Atık yönetim ekipleri İstanbul geneli ana yollarda bulunan üstgeçitlerde ve Metrobüs üstgeçişlerinde tuzlama çalışmaları yapıyor.

- Karayolları ve İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri: 26264 ton tuz, 10 Ton solisyon kullanıldı.

Zeytinburnu Spor salonunda 741 evsiz vatandaşımız misafir ediliyor.

TEM EDİRNE İSTİKAMETİ TRAFİĞE KAPANDI

İstanbul'da TEM Bahçeşehir'de 2 TIR kaza yaptı, 7 TIR da kazaya karıştı. TEM Edirne istikameti trafiğe kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kazayla ilgili yapılan açıklamada, "Sabah saat 08.30 sıralarında TEM Otoyolu Bahçeşehir mevkiinde 2 TIR kaza yaptı. Kazadan sonra ilk belirlemelere göre 7 TIR da kazaya karışarak yolu kapadı. Bölgeye vinç, çekici ve itfaiye araçları sevk edildi. Bariyerler kesilerek ters yönden ekip sevk edilmeye çalışılıyor" denildi.

İSTANBUL'DA TRAFİK DURDU

İstanbul genelinde kar yağışı etkili oluyor. İstanbul genelinde devam eden sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir ve Sultangazi ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle caddeler ve sokaklar beyaza büründü.

Yollarda biriken kar nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, kent genelinde trafik yoğunluğu oluştu.

DÜN GECE DE TIR'LAR DEVRİLDİ

Gece TEM Çatalca kesiminde devrilen TIR'lar nedeniyle ulaşım durdu. Kayan ve devrilen 11 TIR nedeniyle TEM'de araç kuyrukları oluştu.

TEM OTOYOLU’NDA MAHSUR KALAN SÜRÜCÜLER KURTARILMAYI BEKLEDİ

TEM Otoyolu’nda yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok otomobil mahsur kaldı. Kimi sürücüler araçlarını bırakarak evlerine giderken kimi sürücülerin ise araçlarında yardım bekledikleri görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için tuz taşıdığını ancak yolların yeteri kadar tuzlanmadığını iddia eden bir sürücü, ''Biz Büyükşehire hizmet ediyoruz ancak Büyükşehir yollara hizmet etmiyor. Biz tuz taşıyoruz Büyükşehire. Ancak taşıdığımız tuzları demek ki yollara dökmüyorlar. Baksanıza kaldık yolda. Yollara dökülmesi için tuz taşıyan araç yolda kaldı. Yaklaşık yarım saattir kurtarılmayı bekliyoruz’’ diye isyan etti.

İstanbul’da dün başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırarak sürdürdü. Gece saatlerinde tipi olarak etkisini gösteren kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler TEM Otoyolu’nda ilerlemekte güçlük çekti. Yoğun trafikte ilerleyemeyen sürücüler çareyi otomobillerini yol kenarında bırakmakta buldu. Yol kenarlarına bırakılan otomobiller kar altında kaldı. Kar altında kalan otomobillerin kaportalarında buz saçaklarının oluştuğu görüldü.

Yoğun kar yağışı altında ilerlemek isteyen sürücüler ise buz tutan yolda otomobilleriyle savrularak ilerledi. Kış çalışmaları için tuz taşıyan bir hafriyat kamyonu sürücüsü yolda kalırken yaşanan duruma tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için tuz taşıdığını ancak yolların yeteri kadar tuzlanmadığını iddia eden bir sürücü, ''Biz Büyükşehire hizmet ediyoruz ancak Büyükşehir yollara hizmet etmiyor. Biz tuz taşıyoruz Büyükşehire. Ancak taşıdığımız tuzları demek ki yollara dökmüyorlar. Baksanıza kaldık yolda. Yollara dökülmesi için tuz taşıyan araç yolda kaldı. Yaklaşık yarım saattir kurtarılmayı bekliyoruz’’ diye konuştu.

TEM Otoyolu’nda çok sayıda otomobil sürücüsünün yardım beklerken kar yağışını devam ediyor.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece de etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı araçlar oldukları yerden kalkamadı. Otobüs ve minibüsler trafikte kalınca vatandaşlar yoğun kar yağışı altında yürümek zorunda kaldı. Yollar kapanınca vatandaşlar araçlarını yol kenarına bıraktı. Basın Ekspres yolunda yol kenarında uzun araç kuyrukları oluştu.

ANADOLU YAKASINDA DA YOĞUN KAR

Kar Anadolu yakasında da etkili oldu. Maltepe’de bazı araçlar ara yollarda kalınca, sürücülerin yardımına vatandaşlar koştu. Kar nedeniyle patinaj çeken aracın bagajına oturup ağırlık oluşturarak aracın kurtulmasını sağladı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kız kulesi kar yağışıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kadıköy Meydanı beyaza büründü.

HAVA SICAKLIĞI AZALACAK İSTANBUL VE ANKARA’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI VAR

Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 8 ila 15 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısında yoğun kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da dün başlayan kar yağışı bugünde devam edecek. Başkentte ise öğle saatlerinden itibaren yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri yağışlı geçecek. Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları ile Giresun, Ordu, Malatya, Elazığ, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışlar, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısında yoğun kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor. Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 8 ila 15 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güneyli, Marmara, Kıyı Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esecek.

-YOĞUN KAR VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Yağışlar, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacak. Kuvvetli yağış nedeniyle su baskını, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısında yoğun kar yağışı bekleniyor.

Rüzgar, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA BÖLGESİ: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, bölgenin doğusunda yoğun kar şeklinde olacak. Rüzgar, kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esecek.

EGE BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Rüzgar kıyı kesimlerinde kuzeyli, iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, iç kesimlerde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgarın, bölgenin iç ve batı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla batı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar bölgenin kuzeybatı kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar, batı kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Rüzgar, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile zamanla Giresun çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzeyli, iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı kesimleri yağışlı geçecek. Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar, akşam ilk saatlerde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, yoğun kar yağışlı. (-1)

İZMİR: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı. (2)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olacak. (14)

ANTALYA Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gürültülü sağanak yağışlı. (14)

ANKARA Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5)

SAMSUN: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu ve sağanak yağışlı. (21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli. (2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (10)

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler