HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar esareti sürüyor

Türkiye’nin günlerdir beklediği etkili kar ve soğuk hava, dün öğle saatlerinden itibaren yurdun büyük bölümünü ‘vurdu’.

İstanbul'da dün öğleden sonra başlayan kar yağışı gece saatlerinde aralıklarla etkili oldu. Onlarca araç karla kaplı yollarda kaldı. Sabah saatlerinde tipi nedeniyle bazı şehir hatları vapurları ile İDO ve BUDO seferleri iptal oldu. THY de bugün ve yarın yapılacak 200'den fazla seferini iptal etti.

İstanbul'da kar kalınlıkları Kartal'da 30 santimetreye, Çamlıca'da 25 santimetreye ulaştı. Meteorolojiden edinilen bilgilere göre kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı devam ediyor. Mega kentte bazı ilçelerde kar kalınlıkları 30 santimetreye kadar ulaştı.

KAR, ARTARAK SÜRECEK

Kar yağışı ve soğuk, Van, Sivas ve Tokat’ta da etkili oldu. TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde de kar yağışı dünden itibaren etkili olmaya başladı. Karayolları ekipleri, özellikle Bolu Dağı Tüneli’nin çıkış noktalarında buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

Düzce kent merkezi ile Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerde de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini arttırarak devam edeceğini bildirdi.

İSTANBUL’DA DÜN ‘İYİ GÜNÜMÜZDÜ’

Karadenİz üzeriden gelen hava kütlesi ve kuvvetli poyrazın etkisiyle İstanbul genelinde beklenen kar yağışı da, dün sabah saatlerinden itibaren başladı.

Sabah saatlerinde etkisiz ve bazı bölgelerde olsa da, öğleden sonra etkisini artıran kar yağışı, en yoğun olarak Tuzla, Pendik ve Kartal’da etkisini gösterdi. Avrupa yakasında da yüksek kesimlerde aralıklarla kar yağışı etkili oldu. Halkalı civarında da kısa süreli dolu yağdı. Sürücülerin yağış nedeniyle yavaş ilerledikleri görüldü. Kentte kar yağışı gece daha da yoğunlaştı. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, Karadeniz üzerinden gelen hava kütlesi ve saatte hızı 40 kilometreyi aşan kuvvetli poyrazın havayı soğutmasıyla, sıcaklığın hızla 4 derecelerin altına düştüğünü söyledi.

TİPİ OLARAK ARTACAK

Bu nedenle Anadolu yakasında yüksek kesimlerden başlamak üzere Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Kartal, Çekmeköy, Şile, Avrupa Yakası’nda ise Çatalca, Şişli, Beylikdüzü ve Sarıyer’de kar yağışının aralıklarla başladığını belirten Güler, karın tipi şeklinde yoğun olarak devam etmesinin beklendiğini söyledi.

EGE’DE FIRTINA

Etkili Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı’nda ise fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.Hızı 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe 13.00 ve Kabatepe-Gökçeada 15.00 seferleri iptal edildi. Gelibolu-Lapseki ve Kepez-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleri de yapılamıyor.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Kartepe’de kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Uludağ’da kar yağışı, yılbaşı öncesi kar endişesi yaşayan otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Zirvede kar yağışı dün geceden itibaren aralıksız devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi 10’ye kadar düştüğü Uludağ’da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Kar nedeniyle vakıf üniversiteleri bugün tatil
Ka yağışı ve buzlanma nedeniyle, İTÜ'den sonra, İstanbul'daki pek çok vakıf üniversitesinde de bugün tatil ilan edildi.

Bahçeşehir Üniversitesi kar nedeniyle bugün eğitim yapılmayacağını, ancak Akademik Takvim'e uyularak cumartesi ve pazar günkü sınavların gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bilgi Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi ve Okan Üniversitesi'nde de bugün ders yapılmayacak.

Okan Üniversitesi, bugün için planlanan sınavların, fakültelerin belirleyeceği bir tarihte yapılacağını duyurdu.

Kemerburgaz Üniversitesi de bugün yapılacak final sınavlarının önümüzdeki haftaya ertelendiğini bildirdi.

İŞTE KAR TATİLİ OLAN O İLLER...

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

ÇORUM

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

SAMSUN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun’da 8 ilçenin tamamında, 2 ilçede ise bazı mahallelerinde okullar 1 gün tatil edildi.

Samsun Valiliği, kar yağışının etkili olduğu ilçelerden Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerinde eğitime 31.12.2015 Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde ise Tekkeköy ve Terme ilçelerinde yüksek yerlerde yer alan mahallelerdeki okulların tatil edildiği, diğer ilçeler için ise kar yağışının yoğunluğuna göre karar verileceği bildirildi.

Samsun merkeze bağlı Canik ilçesinde bulunan Canik Başarı Üniversitesi de öğrenci ve personele kısa mesaj yoluyla eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Öte yandan elektrik akımında arıza olan 45 köy ile yolu kapanan 100'ün üzerindeki köy için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

SİVAS

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde dün öğleden sonra ve bugün eğitime ara verildi.

Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de bugün öğleden sonra ve yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

TOKAT

Tokat'ın Yeşilyurt, Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün için tatil edildi.
KASTAMONU

Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

KARABÜK

Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

HAKKARİ

Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verildi.

BOLU

Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

DÜZCE

Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.

KARAMAN

Karaman'da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, Nevşehir’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

RİZE

Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

GİRESUN

Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

SAKARYA

Sakarya'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Kar tatilini sosyal medya adresinden duyuran Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle 31 Aralık perşembe günü Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okullarımız tatil edilmiştir. Sevgili öğrencilerimizin, sağlık ve güvenlikleri için uygulanan bu tatil sürecinde vakitlerini çok iyi değerlendirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle kent merkezi ve tüm ilçelerde Perşembe günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Meteoroloji; kar için ana kütle ilimize yeni geldi, yoğun kar yağışı ve buzlanma olabilir diyor. İl genelinde Perşembe günü okullar tatil” ifadeleri yer aldı.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

KONYA

Konya'nın Halkapınar ilçesinde taşmalı sistem kapsamındaki okullarda bugün eğitime ara verileceği bildirildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas ilçesinde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

TRABZON

Trabzon'un Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinin genelinde, Arsin ilçesinde ise merkezdekiler hariç tüm okullarda eğitime ara verildi.

BURSA

Bursa'da Orhangazi ve İznik ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca, yoğun kar yağışının olumsuz etkilerine karşın, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık'ta 1 gün ara verildi.

MUŞ

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yoğun kar yağışı nedeniyleil genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime1 gün ara verildiği öğrenildi.

KAYSERİ

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçedeki okulların 31 Aralık Perşembe günü, 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

NİĞDE

Kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle Niğde il merkezi, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime ara verildiği bildirildi.

KOCAELİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİ KAR


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler