HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da kar kabusu! Hayat durdu

Kar yağışı İstanbul'u esir aldı. Eğitime ara verilirken, kar kalınlığı yer yer 60 cm'ye ulaştı. Atatürk Havalimanı'nda çoğu uçuş iptal, trafik kilitlendi, deniz ulaşımı ve metro seferleri durdu.

İstanbul'u etkisi alan kar yağışı hayatı felç etti. İstanbul Valiliği, zorunlu kalınmadıkça trafiğe çıkılmaması yönünde uyarıda bulundu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçuşların çoğu aksarken, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Atatürk Havalimanı yoğun hava muhalefeti dolasıyla fiilen kapalı, birçok yolcumuz elimizde olmayan nedenlerle mağdur oldu. Bütün yolcularımızdan özür diliyoruz” ifadelerine yer verdi. Bir çok şirket, kötü hava koşulları ve trafik nedeniyle erken paydos kararı aldı.

TEM TAMAMEN KAPANDI
​TEM Otoyolu, Mahmutbey gişelerde yolda kalan TIR'lar nedeniyle trafiğe tamamen kapandı.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu Mahmutbey gişelerde bazı TIR'lar yolda kaldı. Yolda kalan TIR'lar nedeniyle gişeler yolu tamamen trafiğe kapandı. Kilometrelerce trafik kuyruklarının oluştuğu yollarda kalan sürücüler duruma tepki gösterdi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI: CUMA AKŞAMINA KADAR SÜRECEK
İstanbul'da gün boyu aralıklarla, yer yer yoğun olarak devam eden kar yağışı, gece saatlerine kadar etkisini sürdürecek.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Cuma günü iç kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek bölgelerde ise hafif kar olarak görülecek yağış, akşam saatlerinden itibaren şehri terk edecek.

Bugün en yüksek 1 derece olarak ölçülen sıcaklık, yarın en düşük eksi 2, en yüksek ise 3 derece olacak. Cuma günü en düşük 2, en yüksek 5 derece civarında seyretmesi beklenen sıcaklığın, hafta sonu itibarıyla 3-6 derece artarak mevsim normallerine çıkması bekleniyor.

Şehrin sahil kesimlerinde 5-10 santimetre olan kar kalınlığı, birçok ilçede 10-25 santimetre arasında ölçüldü. Çatalca ve Hadımköy'de ise beyaz örtünün 30 santimetreye kadar yükseldiği tespit edildi.

İlerleyen saatlerde kar kalınlığının daha da artması beklenirken, rüzgarla beraber zaman zaman tipi şeklinde seyreden kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi de 100 metrenin altına düşecek.

Bu arada yetkililer, vatandaşlar ve sürücüleri, don, buzlanma ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

THY, 6 BİN 500 YOLCUSUNU OTELLERE YERLEŞTİRDİ

Gün boyu yaşanan iptaller sonrası, limanda uzun süre beklemek zorunda kalan yolcular biletlerini iptal ettirmek ve otele yerleşebilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu. Uzun süre kuyrukta bekleyen yolculara THY tarafında 20 bin kişilik kumanya dağıtıldı. Ayrıca THY şu ana kadar 6 bin 500 yolcusunu anlaşmalı olduğu çeşitli otellerde konaklatıyor.

METRO SEFERLERİ DURDU, ARDINDAN DÜZELDİ

Yenikapı-Hacıosman arasındaki metro seferleri teknik bir arıza nedeniyle belirsiz süreyle durdu.

Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken kötü bir haber de metrodan geldi. Mesai saatinin bitimine yakın metrodan bir anons yapıldı.

Anonsta, "Teknik bir arıza nedeniyle Yenikapı-Hacıosman arası seferlerin belirsiz bir süreyle durduğu" belirtildi.

Bu açıklamadan bir süre sonra metro seferleri normale döndü.

GÖK GÜRLEMEYE BAŞLADI, PEKİ SEBEBİ NE?

Yağışın tipiye dönmesi ile birlikte gök gürültüsü olayları yaşanmaya başlandı. İstanbul'da etkili olan kar yağışına zaman zaman çok şiddetli gök gürültüleri eşlik etti. Nedeni ise denize kıyısı olan bölgelerde kar yağarken deniz üzerindeki kutupsal soğuma.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

200 METRE KUYRUK
İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı uçakların iniş ve kalkışını engellerken Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali check-in kontuarlarında bilet işlemleri de neredeyse durdu. Bir çok havayolu şirketinin seferlerini hava koşulları nedeni ile iptal etmesi ile kontuarlarda bilet işlemleri yapılmadı. Başka bir sefer için biletlerini değiştirmek isteyen yüzlerce Türk Hava Yolları yolcusu Atatürk Havalimanı'nda 200 metreye varan bir kuyruk oluşturdu.

İstanbul'da kar esareti objektife böyle yansıdı

EMNİYET ŞERİTLERİ OTOPARKA DÖNÜŞTÜ
Bugün otoyallardaki emniyet şeritleri terk edilmiş araçlarla doldu.İstanbul'u Avrupa'ya bağlayan TEM Otoyolunda ilerlemekte zorlanan TIRlar nedeniyle zaman zaman trafik durdu.

İstanbul'dan kartpostallık fotoğraflar için TIKLAYIN

KAR ETKİSİNİ ARTTIRACAK
İstanbul'da aralıklarla süren kar yağışının gün içinde etkisini arttırarak devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, aralıklarla yağan ve zaman zaman tipi şeklinde görülen kar yağışı, yarın da öğle saatlerine kadar aralıklarla ve yer yer gök gürültülü kar sağanağı şeklinde devam edecek.

Yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışının, cuma günü son bir kar sağanağıyla kenti terk etmesi bekleniyor.

İstanbul'da sıcaklıkların hafta sonundan itibaren yükseleceği tahmin ediliyor.

BOĞAZ GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI
Etkili yağış ve kuvvetli rüzgarın görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı.

Şehir Hatları'nın tüm seferleri de yoğun tipiye bağlı olarak görüş mesafesinin azalması sebebiyle iptal edildi. Şehir Hatları'nın sefer bilgilerine, anlık olarak "http://www.sehirhatlari.com.tr"den ulaşılabilecek.

HIZLI FERİBOT VE DIŞ HAT DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ DE İPTAL
Kent genelinde dünden itibaren etkili olan kar, deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

SİBİRYA SOĞUKLARI NE ZAMAN BİTECEK?
Uzmanlar, Sibirya hava sisteminin Cumartesi günü Doğu Bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceğini belirttiler. Batı bölgelerinde dünden itibaren mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altına düşen hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’de yeniden mevsim normallerine dönmesini bekliyor.

MÜJDE, AKDENİZ’DEN ILIK HAVA GELİYOR
Uzmanlar, gelecek hafta ise yurt genelinde Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı genellikle de yağmurlu, bir sistemin etkisi altına gireceğini açıkladılar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler